Foto: adeja
Tento recept mám od kamarátky, respektíve od jej starkej a je môj najobľúbenejší :-)
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto : | |
5 |
|
150 g |
|
150 g |
|
5 lyžíc vlažná |
|
Jablková plnka : | |
900 g nastrúhané |
|
1 |
|
|
|
|
|
Krém : | |
|
|
500 ml |
|
210 g |
|
200 g - hera |
|
Postup
-
1
Puding uvaríme podľa návodu so 60g cukru. Necháme vychladnúť.
- 2
Suchý plech vyložíme alobalom a naň rozložíme postrúhané jablká. Posypeme vanilkovým cukrom a škoricou.
- 3
Pripavíme si piškótové cesto : Vymiešame sneh z bielok. Žĺtka vymiešame do penista s cukrom a vlažnou vodou postupne pridáme múku a sneh. Hotové cesto vylejeme na plech s jablkami.
- 4
pečieme cca 20 minút pri teplote 180°C. Medzitým si spravíme krém. Maslo vymiešame so zvyšným cukrom (150g) a pridáme vychladnutý puding. Vymiešame aby nezostali žiadne hrudky.
- 5
Upečený koláč PREVRÁTIME a stiahneme alobal. Necháme vychladnúť ( pri týchto mrazoch to chladne na balkóne neuveriteľne rýchlo :-)))) ) a teda na jablkovú vrstvu natrieme krém. Posypeme škoricou a hor sa do chladničky ! (krájame až po stuhnutí )
- 2
Diskusia k receptu