Karamelový zákusok
Karamelový zákusok

Krémové karamelové rezy fotorecept

nikola166 - fotkanikola166, 1. januára 2020
Krémové karamelové rezy (fotorecept)
Foto: nikola166

Jemné cesto, karamelový krém, šľahačka a karamelová poleva - úžasná kombinácia chutí.

30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
4 ks
150 g
100 ml
100 ml
2 bal.
1/2 bal.
Krém a šľahačka:
2 bal.
500 ml
200 g
150 g
500 ml
Karamelová poleva:
150 g
100 g
65 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.

    Krémové karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postupne pridáme mlieko striedavo s olejom a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva a kávou.

    Krémové karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 20-25 minút.

    Krémové karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Krém: Pudingy si uvaríme v mlieku a necháme vychladnúť.

    Krémové karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Maslo s cukrom vymiešame do peny a po lyžiciach pridávame vychladnutý puding.

    Krémové karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na upečené vychladnuté cesto navrstvíme krém.

    Krémové karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na krém natrieme vyšľahanú šľahačku.

    Krémové karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Karamelová poleva: Cukor si necháme skaramelizovať. Do skaramelizovaného cukru pridáme maslo a stále miešame na miernom ohni, až kým sa maslo nerozpustí. Prilejeme smotanu a trpezlivo miešame kým sa hrčky nerozpustia. Necháme vychladnúť a polevou ozdobíme zákusok.

    Krémové karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Samozrejme, navrch môžete použiť aj hotový karamelový topping.

    Krémové karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Nádhera na pohľad a podľa receptu to bude nádhera aj na jazyku. Ukladám a pri prvej možnej príležitosti vyskúšam. A hoci som starý kozák a v kuchyni ma už veľa vecí neprekvapí, potrebovala by som vedieť, ako si pokrájala také dokonalé rezy. Nemám predstavu, hoci som toho už napiekla dosť.
Vopred ďakujem za radu.
@sovka62 (2.1.2020 14:41)

Kúp si filetovací nôž s čo najužšou čepeľou,niečo také:  www.alza.sk/tescoma-noz-filetovaci-18cm-sonic-86203...
a narežeš,lebo sa ti nebude krém ťahať po čepeli a ak je dosť ostrý,stačí zatlačiť až na dosku a nôž vytiahnuť smerom k sebe.Takto nakrájaš pekné rezy,aj keď tu treba pripomenúť neskúseným,že zákusok treba nechať zatuhnúť v chlade na pár hodín (to ty,samozrejme,vieš :) ).Ja som začínala pred rokmi s mužovým rybárskym nožom (Rapala),môžeš sa pozrieť aj v potrebách pre rybárov.Tieto nože nebývajú súčasťou sád nožov,ale v domácnosti sa zíde.Na nete predávajúci nezvyknú udávať šírku čepele,ja mám 1,5cm a zužuje sa na 3mm a výborne sa s ním pracuje.Tak vyskúšaj.