Krémové karamelové rezy fotorecept
Foto: nikola166
Jemné cesto, karamelový krém, šľahačka a karamelová poleva - úžasná kombinácia chutí.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
4 ks |
|
150 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
2 bal. |
|
1/2 bal. |
|
Krém a šľahačka: | |
2 bal. |
|
500 ml |
|
200 g |
|
150 g |
|
500 ml |
|
Karamelová poleva: | |
150 g |
|
100 g |
|
65 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.
-
2
Postupne pridáme mlieko striedavo s olejom a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva a kávou.
-
3
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 20-25 minút.
-
4
Krém: Pudingy si uvaríme v mlieku a necháme vychladnúť.
-
5
Maslo s cukrom vymiešame do peny a po lyžiciach pridávame vychladnutý puding.
-
6
Na upečené vychladnuté cesto navrstvíme krém.
-
7
Na krém natrieme vyšľahanú šľahačku.
-
8
Karamelová poleva: Cukor si necháme skaramelizovať. Do skaramelizovaného cukru pridáme maslo a stále miešame na miernom ohni, až kým sa maslo nerozpustí. Prilejeme smotanu a trpezlivo miešame kým sa hrčky nerozpustia. Necháme vychladnúť a polevou ozdobíme zákusok.
-
9
Samozrejme, navrch môžete použiť aj hotový karamelový topping.
Vopred ďakujem za radu.
Veľmi efektne a nepochybne chutné rezy si upiekla:-) ja sa zasa chcem opýtať, keď používaš nastaviteľnú formu, papierom vystelies aj boky, či stačí spodok? Pýtam sa preto, či nevytecie cesto:-)
Boky nikdy nevystielam. Niekedy sa stane, že trochu cesta vytečie, ale fakt výnimočne. S piškótovým či miešaným cestom nie sú problémy, ak vložím cesto do dobre vyhriatej rúry. Ale na tekuté plnky, želatínové či šľahačkové je tá forma úžasná.
Aha, takú formu nevlastním, ale ak sa ňou dosahuje takýto výsledok, polepším sa a obstarám si ju.
Ďakujem za odpoveď.
Kúp si filetovací nôž s čo najužšou čepeľou,niečo také: www.alza.sk/tescoma-noz-filetovaci-18cm-sonic-86203...
a narežeš,lebo sa ti nebude krém ťahať po čepeli a ak je dosť ostrý,stačí zatlačiť až na dosku a nôž vytiahnuť smerom k sebe.Takto nakrájaš pekné rezy,aj keď tu treba pripomenúť neskúseným,že zákusok treba nechať zatuhnúť v chlade na pár hodín (to ty,samozrejme,vieš :) ).Ja som začínala pred rokmi s mužovým rybárskym nožom (Rapala),môžeš sa pozrieť aj v potrebách pre rybárov.Tieto nože nebývajú súčasťou sád nožov,ale v domácnosti sa zíde.Na nete predávajúci nezvyknú udávať šírku čepele,ja mám 1,5cm a zužuje sa na 3mm a výborne sa s ním pracuje.Tak vyskúšaj.
použila som stredne veľký plech, cca 30x25cm
To ma veľmi teší :)