Karamelový zákusok

Krémové karamelové rezy (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Jemné cesto, karamelový krém, šľahačka a karamelová poleva - úžasná kombinácia chutí.

30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.
  2. Postupne pridáme mlieko striedavo s olejom a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva a kávou.
  3. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 20-25 minút.
  4. Krém: Pudingy si uvaríme v mlieku a necháme vychladnúť.
  5. Maslo s cukrom vymiešame do peny a po lyžiciach pridávame vychladnutý puding.
  6. Na upečené vychladnuté cesto navrstvíme krém.
  7. Na krém natrieme vyšľahanú šľahačku.
  8. Karamelová poleva: Cukor si necháme skaramelizovať. Do skaramelizovaného cukru pridáme maslo a stále miešame na miernom ohni, až kým sa maslo nerozpustí. Prilejeme smotanu a trpezlivo miešame kým sa hrčky nerozpustia. Necháme vychladnúť a polevou ozdobíme zákusok.
  9. Samozrejme, navrch môžete použiť aj hotový karamelový topping.