Karamelový zákusok
Krémové karamelové rezy (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Jemné cesto, karamelový
krém, šľahačka a karamelová
poleva - úžasná kombinácia
chutí.
30 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.
- Postupne pridáme mlieko striedavo s olejom a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva a kávou.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 20-25 minút.
- Krém: Pudingy si uvaríme v mlieku a necháme vychladnúť.
- Maslo s cukrom vymiešame do peny a po lyžiciach pridávame vychladnutý puding.
- Na upečené vychladnuté cesto navrstvíme krém.
- Na krém natrieme vyšľahanú šľahačku.
- Karamelová poleva: Cukor si necháme skaramelizovať. Do skaramelizovaného cukru pridáme maslo a stále miešame na miernom ohni, až kým sa maslo nerozpustí. Prilejeme smotanu a trpezlivo miešame kým sa hrčky nerozpustia. Necháme vychladnúť a polevou ozdobíme zákusok.
- Samozrejme, navrch môžete použiť aj hotový karamelový topping.