Krémová zelerová polievka

Autor receptu: redakcia

10
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zeler očistíme a nastrúhame na tenké rezančeky. Trošku zeleru odložíme. V hrnčeku na masle opražíme nastrúhaný zeler, osolíme a pridáme kryštálový cukor. Zalejeme vývarom a 20 minút povaríme. Prilejeme mlieko a povaríme.
  2. Nakoniec zjemníme šľahačkovou smotanou, ochutíme muškátovým kvetom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Odložený zeler vypražíme na rozpálenom oleji alebo priamo vo fritéze. Zelerovou slamou ozdobíme polievku pri podávaní.
  3. Náš tip: Výborným pomocníkom na rýchle a jednoduché zahusťovanie polievok a omáčok je instantná (sušená) zápražka.