Krémová karfiolová polievka so syrom Camembert
Foto: podravka
Komerčný recept<br /> Táto krémová polievka z karfiolu na francúzsky štýl je podávaná s kúskom syra Camembert. Pre docielenie ešte výnimočnejšej chuti, ju posypte pred Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Táto krémová polievka z karfiolu na francúzsky štýl je podávaná s kúskom syra Camembert. Pre docielenie ešte výnimočnejšej chuti, ju posypte pred servírovaním trochou podrvených alebo pomletých opečených lieskovcových orechov.
porcie
príprava
Postup
-
1
Karfiol rozdelíme na ružičky a vložíme do veľkej rajnice spolu s mliekom, 500 ml vody, horčicou a vegetou. Varíme pri miernej teplote približne 20 minút, alebo pokiaľ karfiol nezmäkne. Ochutíme soľou a korením a ešte krátko povaríme.
- 2
Necháme trochu vychladnúť a polievku rozmixujeme dohladka.
- 3
Rajnicu vrátime naspäť na sporák, primiešame smotanu a polievku krátko povaríme. Pokvapkáme olivovým olejom a posypeme syrom Camembert, ktorý sme nalámali alebo nakrájali na kocky. Podávame ozdobené ružičkami karfiolu a čerstvo nasekanými alebo namletými lieskovými orechmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu