Krémová karfiolová polievka so syrom Camembert
Komerčný recept
Táto krémová polievka z karfiolu na francúzsky štýl je podávaná s kúskom syra Camembert. Pre docielenie ešte
výnimočnejšej chuti, ju posypte pred servírovaním trochou podrvených alebo pomletých opečených lieskovcových
orechov.
porcie
príprava
Suroviny
800 g |
|
500 ml |
|
100 - 150 ml |
|
225 g |
|
1 - 2 lyžice |
|
1 lyžička |
|
1 lyžica |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Karfiol rozdelíme na ružičky a vložíme do veľkej rajnice spolu s mliekom, 500 ml vody, horčicou a Podravka ochucovadlom. Varíme pri miernej teplote približne 20 minút, alebo pokiaľ karfiol nezmäkne. Ochutíme soľou a korením a ešte krátko povaríme.
- 2
Necháme trochu vychladnúť a polievku rozmixujeme dohladka.
- 3
Rajnicu vrátime naspäť na sporák, primiešame smotanu a polievku krátko povaríme. Pokvapkáme olivovým olejom a posypeme syrom Camembert, ktorý sme nalámali alebo nakrájali na kocky. Podávame ozdobené ružičkami karfiolu a čerstvo nasekanými alebo namletými lieskovými orechmi.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu