Krémová karfiolová polievka so syrom Camembert
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Táto krémová polievka z karfiolu na francúzsky štýl je podávaná s kúskom syra Camembert. Pre docielenie ešte
výnimočnejšej chuti, ju posypte pred servírovaním trochou podrvených alebo pomletých opečených lieskovcových
orechov.
Postup
- Karfiol rozdelíme na ružičky a vložíme do veľkej rajnice spolu s mliekom, 500 ml vody, horčicou a vegetou. Varíme pri miernej teplote približne 20 minút, alebo pokiaľ karfiol nezmäkne. Ochutíme soľou a korením a ešte krátko povaríme.
- Necháme trochu vychladnúť a polievku rozmixujeme dohladka.
- Rajnicu vrátime naspäť na sporák, primiešame smotanu a polievku krátko povaríme. Pokvapkáme olivovým olejom a posypeme syrom Camembert, ktorý sme nalámali alebo nakrájali na kocky. Podávame ozdobené ružičkami karfiolu a čerstvo nasekanými alebo namletými lieskovými orechmi.