Krémová karfiolová polievka so syrom Camembert

Autor receptu: podravka

Komerčný recept
Táto krémová polievka z karfiolu na francúzsky štýl je podávaná s kúskom syra Camembert. Pre docielenie ešte výnimočnejšej chuti, ju posypte pred servírovaním trochou podrvených alebo pomletých opečených lieskovcových orechov.

4
porcie
35 minút
príprava

Postup

  1. Karfiol rozdelíme na ružičky a vložíme do veľkej rajnice spolu s mliekom, 500 ml vody, horčicou a Podravka ochucovadlom. Varíme pri miernej teplote približne 20 minút, alebo pokiaľ karfiol nezmäkne. Ochutíme soľou a korením a ešte krátko povaríme.
  2. Necháme trochu vychladnúť a polievku rozmixujeme dohladka.
  3. Rajnicu vrátime naspäť na sporák, primiešame smotanu a polievku krátko povaríme. Pokvapkáme olivovým olejom a posypeme syrom Camembert, ktorý sme nalámali alebo nakrájali na kocky. Podávame ozdobené ružičkami karfiolu a čerstvo nasekanými alebo namletými lieskovými orechmi.