Tento recept som si vymyslela po odskúšaní niekoľkých receptov na cícerovú polievku, v ktorých som nenašla to "očakávané".
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cícer si namočíme cez noc, zlejeme vodu, prepláchneme ho a vložíme do hrnca. Zalejeme vodou (približne 1 liter), pridáme celú klobásu, kapustu, nové korenie a bobkový list. Podľa chuti môžete pridaťaj polovičku cibule a vyvariť ju s ostatnými surovinami, potom je potrebné ju vybrať. Všetko varíme, kým cícer nie je polomäkký.
- 2
Kým sa nám varí cícer, ošúpeme si zemiaky a nakrájame ich na malé kocky. Necháme si ich namočené vo vode a keď máme cícer polomäkký pridáme ich do hrnca a podľa potreby posolíme.
- 3
Keď máme zemiaky uvarené, vyberieme klobásu, nakrájame ju na kolieska a vrátime naspäť do hrnca. V smotane si rozhabarkujeme múku a keď máme zemiaky uvarené domäkka prilejeme ju do polievky. Počkáme kým nám polievka nezhustne a odstavíme ju. V prípade potreby dosolíme a dochutíme mletým čiernym korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu