Krémová cícerová polievka s kapustou

zoff - bez fotkyzoff, 10. marca 2013

Tento recept som si vymyslela po odskúšaní niekoľkých receptov na cícerovú polievku, v ktorých som nenašla to "očakávané".

6-8
porcií
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 ks
1 hrnček
5 ks
6 ks
250 ml
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Cícer si namočíme cez noc, zlejeme vodu, prepláchneme ho a vložíme do hrnca. Zalejeme vodou (približne 1 liter), pridáme celú klobásu, kapustu, nové korenie a bobkový list. Podľa chuti môžete pridaťaj polovičku cibule a vyvariť ju s ostatnými surovinami, potom je potrebné ju vybrať. Všetko varíme, kým cícer nie je polomäkký.

  2. 2

    Kým sa nám varí cícer, ošúpeme si zemiaky a nakrájame ich na malé kocky. Necháme si ich namočené vo vode a keď máme cícer polomäkký pridáme ich do hrnca a podľa potreby posolíme.

  3. 3

    Keď máme zemiaky uvarené, vyberieme klobásu, nakrájame ju na kolieska a vrátime naspäť do hrnca. V smotane si rozhabarkujeme múku a keď máme zemiaky uvarené domäkka prilejeme ju do polievky. Počkáme kým nám polievka nezhustne a odstavíme ju. V prípade potreby dosolíme a dochutíme mletým čiernym korením.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia