Krémeš s piškótovým cestom

bozenap - fotkabozenap, 8. marca 2015
Krémeš s piškótovým cestom
Foto: bozenap

Tento recept je veľmi obľúbený v našej rodine, nie je náročný a veľmi chutný. Možno už tu je uvedený tento alebo podobný. Neviem, aspoň ho Zobraziť celý popisTento recept je veľmi obľúbený v našej rodine, nie je náročný a veľmi chutný. Možno už tu je uvedený tento alebo podobný. Neviem, aspoň ho potom pripomeniem.

60
porcií

Suroviny

1 bal.
Na piškótové cesto:
5 ks
15 dkg
4 PL
1 PL
1/2 bal.
Krém:
1 l
5 PL
1 bal.
20 dkg
25 dkg
1 bal.




Postup

  1. 1

    Upečieme si 2x lístkové cesto. Pripravíme si cesto na piškótový plát: Vyšľaháme bielka s pr. cukrom, pridáme po jednom žĺtky a nakoniec vmiešame zmiešanú 4 pol. lyžice múku s 1 pol. lyžicou kakaom a práškom do pečiva. Dáme piecť. Pre tých, čo majú radi orechy, môžu pridať 8 dkg mletých orechov a potom už len 4 PL hrubej múky bez kakaa. Ja som piekla bez orechov.

  2. 2

    Plnka: Mlieko, VC, múka, zlatý klas a práškový cukor dľa chuti ja nikdy nevážim. Uvaríme hustý puding a studený spojíme s jedným vymiešaným maslom /herou/. Môžeme pridať pre chuť aj trochu rumu. Plníme:lístkové cesto-plnka-piškótové cesto-plnka-lístkové cesto a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

motyka
tento zákusok som už niekedy jedla. Je veľmi chutný a s tým lístkovým cestom a rumom aj zaujímavý. Vydaril sa ti. KK.*****
ivav
musím potvrdiť, je výborný