Krémeš inak
Autor receptu: jeanine
Fotka nie je veľmi estetická, inú však nemám, aspoň aby ste si ho vedeli predstaviť. :)
Tento recept mám od mojej "tety" a namiesto klasického krémešu, ktorý ja moc nemusím,
je tento krémeš výborný :)
60 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Pištóta:
Vajicia + cukor nad ohňom ručne vymiešavame do 40° C (udržíme tam namočený prst), pokračujeme ručným šľahačom, pridáme malú naberačku vriacej vody a došľaháme "na cestičku".
Preosiatu múku s kypriacim práškom a štipkou soli zľahka vmiešame metličkou do vymiešaných vajíčok.
Rovnomerne natrieme na väčší plech (na spodok plechu je najlepšie dať papier na pečenie).
Dáme piecť do vopred rozohriatej trúby na 180°C
- Keď sa nám pečie piškóta, pripravíme si krém.
Do hrnca dáme 15 dkg cukru + 3/4 vody. Pomaly varíme do bodu varu. Medzitým vyšľaháme 9 bielkov s 10 dkg cukru.
Keď voda vrie, pridávame Zlatý klas rozmiešaný vo zvyšku vody.
Okamžite po zhustnutí aktívne primiešame do bielkov. Potom dáme na chladnú piškótu. Krému bude veľa, tak začnite v strede a opatrne rozotierajte až ku krajom. Najlepšie je, keď je piškóta úplne vychladnutá a krém je tiež už vlažný.
- Nakoniec si podľa návodu na sáčku pripravíme 2 šľahačky a potrieme na krém. Na vrch môžme postrúhať čokoládu.