Žĺtkový krém

Krém sabayon s ovocím

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Drobné ovocie preberieme a očistíme. Ak máme mrazené, necháme ho v sitku rozmraziť. Ovocie rozdelíme do zapekacích misiek alebo do hlbokých tanierov. V rúre zapneme horný gril.
  2. Cukor s bielym vínom dáme do menšieho hrnca a na miernom ohni za stáleho miešania varíme, kým sa alkohol neodparí, musí vzniknúť hustá tekutina.
  3. Odložíme z ohňa a postupne za stáleho šľahania pridávame žĺtky. Ohrev stlmíme na minimum, hrniec vrátime na oheň a rýchlo šľaháme, vznikne žĺtková pena.
  4. Penu rozdelíme na ovocie v miskách. Misky vložíme pod rozohriaty gril a krátko zapečieme. Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.