Žĺtkový krém
Krém sabayon s ovocím
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Drobné ovocie preberieme a očistíme. Ak máme mrazené, necháme ho v sitku rozmraziť. Ovocie rozdelíme do zapekacích misiek alebo do hlbokých tanierov. V rúre zapneme horný gril.
- Cukor s bielym vínom dáme do menšieho hrnca a na miernom ohni za stáleho miešania varíme, kým sa alkohol neodparí, musí vzniknúť hustá tekutina.
- Odložíme z ohňa a postupne za stáleho šľahania pridávame žĺtky. Ohrev stlmíme na minimum, hrniec vrátime na oheň
a rýchlo šľaháme, vznikne žĺtková pena.
- Penu rozdelíme na ovocie v miskách. Misky vložíme pod rozohriaty gril
a krátko zapečieme. Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.
|