Krehké vianočné pečivo fotorecept
Foto: olinecka
Jednoduchá príprava, ktorej sa nemusia zľaknúť ani začiatočníci. Nezaberie čas, výsledok poteší na blížiace sa sviatky.
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g (Gustin) |
|
200 g |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
z 1 citróna |
|
1 ks |
|
3 PL (16 %) |
|
Na dokončenie: | |
|
|
|
|
ľubovoľná |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto.
-
2
Múku preosejeme, k múke nastrúhame studené maslo, pridáme cukor, Gustin a zvyšok surovín. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky do druhého dňa.
-
3
Odležané cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a pomocou formičiek vykrojíme rôzne tvary, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom.
-
4
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 10-12 minút do svetlo hneda, počas pečenia sledujeme. Po vychladnutí potrieme plnkou podľa chuti (marmeláda, plnka, krém) a spájame. Zdobíme každý podľa svojho uváženia.
Mám také formičky kde sú už dierky, hviezdičky.
Často nechápem vaše komentáre. Nikdy ste nepiekli zlepované linecké? Nikdy ste nevideli v domácich potrebách také vykrajovačky? Internet je toho plný. Ja fakt žasnem 🤦♀️
Tak dobré sa opýtať veď nič na tom, pozdravujem.
Ja mam sadu takych malilinkatych vykrajovatiek (srdiecko, kvetinka, kolecko a hviezdicka) a tymi vykrajujem stredy „oci“ do akejkolvek inej väcsej formicky.
mas pravdu,
a ja naprstkom vykrajujem oci do kolacikov dodnes, robili to tak nase babicky,
zelam vam vsetkym prijemny a pokojny adventny cas
zachvilu sa spyta, aky velky naprstok a kde sa da kupit 🤭
Ďakujem som rada že sa recept páči prajem pekný zvyšok dňa.
Šikovnica.
Želám príjemný večer.