Slané koláče

Krehké lístkové minipizze

Autor receptu: redakcia

Lístkové cesto tvoriace základ malých koláčikov sa bude rozplývať v ústach.* O to viac si potom môžete vychutnať ich lahodnú náplň.

4
porcie
15 minút
príprava
18 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Chladené lístkové cesto rozbalíme. Vykrojíme z neho kolieska približne o 5 cm väčšie, než sú zapekacie formičky (naše majú priemer 14 cm). Zapekacie formičky vyložíme papierom na pečenie. Kolieska cesta urovnáme do pripravených formičiek tak, aby sa vytvoril vyvýšený okraj.
  2. Na cesto vo formičkách rozložíme slaninu a po tom do každej misky vyklepneme jedno vajce. Osolíme a okoreníme ho drveným čiernym korením. Formičky položíme na plech a dáme piecť do rúry predhriatej na 190 °C asi na 15 minút, až vajce stuhne.
  3. Potom vajcia posypeme nastrúhaným syrom a vrátime do rúry krátko zapiecť. Hotové krehké koláčiky podávame s listami šalátu.