Slané koláče
Krehké lístkové minipizze
Autor receptu: redakcia
Lístkové cesto tvoriace základ malých koláčikov sa bude rozplývať v ústach.* O to viac si potom môžete vychutnať ich lahodnú náplň.
|
4 porcie |
15 minút príprava |
18 minút na 190 °C |
Postup
- Chladené lístkové cesto rozbalíme. Vykrojíme z neho kolieska približne o 5 cm väčšie, než sú zapekacie formičky (naše majú priemer 14 cm). Zapekacie formičky vyložíme papierom na pečenie. Kolieska cesta urovnáme do pripravených formičiek tak, aby sa vytvoril vyvýšený okraj.
- Na cesto vo formičkách rozložíme slaninu a po tom do každej misky vyklepneme jedno vajce. Osolíme a okoreníme ho drveným čiernym korením. Formičky položíme na plech a dáme piecť do rúry predhriatej na 190 °C asi na 15 minút, až vajce stuhne.
- Potom vajcia posypeme nastrúhaným syrom a vrátime do rúry krátko zapiecť. Hotové krehké koláčiky podávame s listami šalátu.