Kreatívne pečivo - muffinové slimáky s Nutellou fotorecept
Foto: tatranka
Recept som našla na stránke kreatívneho pečenia.No žiaľ na tejto stránke sú len zaujímavé tvary koláčikov,ale zloženie receptu sa neuvádza. Preto som použila vlastné cesto Zobraziť celý popisRecept som našla na stránke kreatívneho pečenia.No žiaľ na tejto stránke sú len zaujímavé tvary koláčikov,ale zloženie receptu sa neuvádza. Preto som použila vlastné cesto a myslím,že sa recept na prvý krát celkom vydaril,aj keď nie presne a fotografiou identicky.
porcií
príprava
na 180-170 °C
Suroviny
1,5 3 dcl hrnček |
|
1/2 kocky |
|
1 ks |
|
3 pl |
|
1 balíček |
|
1,5 čl |
|
1,5 dcl |
|
0,5 čl |
|
0,5 dcl |
|
4 pl |
|
2 pl (na rozriedenie Nutelly) |
|
Postup
-
1
Do preosiatej múky primiešame,soľ,2,5 lyžice kryštálového cukru,celé vajíčko,vanilkový cukor,citrónovú kôru.
-
2
Kvások si urobíme 1 dl teplého mlieka,pol kocky droždia,pol veľ.lyžice kr.cukru,trochu múky.Keď kvások nakysne,vlejeme ho do pripravenej múky.Pridáme zvyšok teplého mlieka,olej a vypracujeme cesto. Necháme 15 minút na teplom mieste,prikryté nakysnúť.Potom ho na novo dobre prepracujeme a necháme ho Ďalších 30 minút kysnú.
-
3
Ja zvyknem cesto pred kysnutím poprášiť múkou.Tá podporuje kysnutie cesta.
-
4
Medzi tým si mufinovú formu potriem olejom.
-
5
Vykysnuté cesto dobre na novo prehnietim a vytlačím z neho vzduch.
-
6
Rozdelím ho na 12 častí,/ toľko,koľko je mufinkových otvorov.Tak som si to vyrátala.
-
7
Tie spracujem na takéto guľky.
-
8
Potom guľku rozvalkám na tenko do malého kruhu s priemerom asi 25 cm.No na budúce budem robiť menšie guľky.
-
9
Potom cesto natriem nutelou,rozriedenou horúcim mliekom,aby sa mi dobre roztierala.Pri prvom pokuse natrieť cesto len hustou nutelou,mi to nešlo.Cesto sa mi lepilo na lyžičku,ktorou som to natierala a dvíhalo a krčilo.Pri zriedenej nutele,sa dá cesto pekne netrieť.Natrieme len polovicu kolieska.
-
10
Potom cesto preložíme.Ja som po ňom prešla aj válčekom,aby som vytlačila vzdušné bubliny.
-
11
Takto pripravené cesto prekrojím na tri časti.
-
12
Každú časť zrolujeme.
-
13
Uložím do vymastenej formičky.
-
14
Ničím slimáky nepotierajte! Pečiem,na 180-170 stupňov,do rúžova.
-
15
Hotové slimáky poprášte práškovým cukrom. Chutia ku kávičke a deťom na raňajky ako stvorené.
@brambora kľudne to takto môžeš spracovať do silikónových foriem.Aj ja som najprv uvažovala o nich a chcela som dávky ktoré som použila do mufinovej formy rozdeliť ešte na polovicu.bola by som získala o12 koláčikov viac a boli by menšie,tak ako som si pôvodne predstavovala.Na budúce to skúsim tak. Ďakujem vám.
zatial som podobne robila len zemle-tri gulicky do muffinovej formy, plnit ma to nenapadlo, vyzera to nadherne :-)
chválim, obdivujem 5*****dávam.
@valeri neviem či tam má byť nutela,na obrázku bola tmavá plnka.Ja som to vyhodnotila ako niečo čokoládové.Totiž,ten efekt sa mal prejaviť v tej dvojfarebnosti a kontraste cesta a plnky.
@pusta ďakujem,ale to stránka je kreatívna a ja len skúšam tie zaujímavé výtvory.Škoda,že nie je pri nich aj recept.
@sonulienka áno,myslela som na to,že aj na slano,napríklad so špenátom,cesnakom a syrom, by to nebolo zlé.
To je vlastne ten náš príspevok čo radi varíme a pečieme v tejto kreativite.
Ďakujem vám.
Toto je obdivuhodné. Zase niekedy vyskúšam. Asi si kúpim aj tu formu.
Pred Veľkou nocou sme so sestrou robili Tvoje vence a vrtule. Ale bez oškvarkov - kvôli toľkému mäsu a vajciam. No boli sme "za hviezdy". Ďakujem za skutočne výborné, praktické a chutné recepty. Si super.