Foto: scurutaj
je to jednoduchy kolacik,a rychly..
na 180 °C
Suroviny
5 |
|
250 g |
|
1 |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
250 g |
|
1 |
|
2 PL |
|
800 ml |
|
2 |
|
400 ml (sour cream alebo creme fraiche) |
|
5 - 6 PL |
|
Postup
-
1
najskor si pripravime vsetky suroviny,aby sme ich mali po ruke. A ako prve si uvarime puding. Pripravime si ho z 800 ml mlieka a 2 vanilkove pudingy. Po uvareni ho prelejeme do misy a zakrijeme potravinarskou foliou a nechame poriadne vychladnut.
-
2
zapneme si ruru na 180 aby sa nam nahriala... Oddelime si bielka od zltkov..
-
3
Bielka si vyslahame na tuhy sneh so stipkou soli a odlozime bokom.
-
4
Potom si vyslahame zltka,s krystalovym a vanilkovym cukrom.
-
5
k vyslahanym zltkom pridame muku,prasok do peciva,kakao,mlieko a olej.
-
6
po dokladnom vymiesani spojime s vyslahanymi bielkami ktore sme si odlozili bokom.Uz neslahame len vmiesame vareskou.
- 7
Vylejeme na plech,na ktory sme pred tym dali papier na pecenie.Na cesto velkou lyzicou dame vychladnuty puding,a sup s nim do rury.
- 8
medzitym ako sa kolac pecie si pripravime omacku.Zmiesame kyslu smotanu s praskovym cukrom. asi po 30 minutach pecenia kolac vyberieme a vylejeme nan omacku z kyslej smotany a dame do rury dopiect tak 10-15 minut.Kazdy ma inu ruru,takze to moze casovo trvat inak.
- 7
,lebo by som sa celý zababral.
Robievam ho hlavne v lete, vychladený chutí lepšie ako zmrzlina.