Kráter fotorecept

scurutaj - fotkascurutaj, 22. apríla 2013
Kráter (fotorecept)
Foto: scurutaj

je to jednoduchy kolacik,a rychly..

30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

5
250 g
1
100 ml
100 ml
250 g
1
2 PL
800 ml
2
400 ml (sour cream alebo creme fraiche)
5 - 6 PL




Postup

  1. 1

    najskor si pripravime vsetky suroviny,aby sme ich mali po ruke. A ako prve si uvarime puding. Pripravime si ho z 800 ml mlieka a 2 vanilkove pudingy. Po uvareni ho prelejeme do misy a zakrijeme potravinarskou foliou a nechame poriadne vychladnut.

    Kráter (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    zapneme si ruru na 180 aby sa nam nahriala... Oddelime si bielka od zltkov..

    Kráter (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bielka si vyslahame na tuhy sneh so stipkou soli a odlozime bokom.

    Kráter (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom si vyslahame zltka,s krystalovym a vanilkovym cukrom.

    Kráter (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    k vyslahanym zltkom pridame muku,prasok do peciva,kakao,mlieko a olej.

    Kráter (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    po dokladnom vymiesani spojime s vyslahanymi bielkami ktore sme si odlozili bokom.Uz neslahame len vmiesame vareskou.

  7. 7

    Vylejeme na plech,na ktory sme pred tym dali papier na pecenie.Na cesto velkou lyzicou dame vychladnuty puding,a sup s nim do rury.

    Kráter (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    medzitym ako sa kolac pecie si pripravime omacku.Zmiesame kyslu smotanu s praskovym cukrom. asi po 30 minutach pecenia kolac vyberieme a vylejeme nan omacku z kyslej smotany a dame do rury dopiect tak 10-15 minut.Kazdy ma inu ruru,takze to moze casovo trvat inak.

    Kráter (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

luss44
koláčik je výborný, poznám ho pod názvom Triorezy, len ja po upečení na horúci natriem smotanu a už nepečiem
angast
vyzerá to chutne . Ja by som si to prosil do hlbokého taniera a lyžicu
,lebo by som sa celý zababral.
masa80
Tento koláčik je velmi dobrý a ako napísala luss44 ani ja ho nedávam piect zo smotanou iba natriem na horúci koláčik.
1x drajan
mariamka
presne tak, stary dobry pudingac, dobry je aj v "negative" biele cesto, cokopuding, smotanu nepeciem, to nie su francuzske :)
1x drajan
zuzik01
ahoj, mozem sa ta opytat, ze ktoru z anglickych muk si pouzila? v recepte sa uvadza, ze polohruba, ale taku v anglicku nemaju...
sovka62
Robievam na ruby, svetlý biskvit a kakaový puding. Navrch dávam dve kyslé smotany, zmiešané s dvomi šľahačkovými so stužovačom a samozrejme už nepečiem.
Robievam ho hlavne v lete, vychladený chutí lepšie ako zmrzlina.
mojack
...suroviny by som rozpisala zvašť na cesto , puding a tzv. omačku.
dorisa
pekne spracovaný recept...už je uložený v mojej KK
scurutaj
dakujem Vam, je naozaj chutny... zuzik01, ja pouzivam self raising flour..
scurutaj
sovka62, musim vyskusat aj so slahackovou smotanou.. vdaka za dobry napad..
martab
Kolacik som robila. Co sa tyka chuti - je VYBORNY. Ale neviem kde som urobila chybu, ale kolacik vyzera ako mesacna krajina :)
jurka
Fantastický koláč! Vyzerá veľmi zložito a pritom je jednoduchý. Ľahučký, výborný. Tiež som smotanu už nezapekala, iba rozotrela na horúci upečený koláč. Ďakujem za výborný recept. Zožal obrovský úspech :)
jurka
U nás už niekolko rokov topka :) syn ho miluje. Ďakujem za recept. Rýchly, jednoduchý, chuťovo výborný a pritom nie obyčajný :)


1x radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia