Kráter fotorecept

scurutaj - fotkascurutaj, 22. apríla 2013
Kráter (fotorecept)
Foto: scurutaj

je to jednoduchy kolacik,a rychly..

30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

5
250 g
1
100 ml
100 ml
250 g
1
2 PL
800 ml
2
400 ml (sour cream alebo creme fraiche)
5 - 6 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    najskor si pripravime vsetky suroviny,aby sme ich mali po ruke. A ako prve si uvarime puding. Pripravime si ho z 800 ml mlieka a 2 vanilkove pudingy. Po uvareni ho prelejeme do misy a zakrijeme potravinarskou foliou a nechame poriadne vychladnut.

    Kráter (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    zapneme si ruru na 180 aby sa nam nahriala... Oddelime si bielka od zltkov..

    Kráter (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bielka si vyslahame na tuhy sneh so stipkou soli a odlozime bokom.

    Kráter (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom si vyslahame zltka,s krystalovym a vanilkovym cukrom.

    Kráter (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    k vyslahanym zltkom pridame muku,prasok do peciva,kakao,mlieko a olej.

    Kráter (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    po dokladnom vymiesani spojime s vyslahanymi bielkami ktore sme si odlozili bokom.Uz neslahame len vmiesame vareskou.

  7. 7

    Vylejeme na plech,na ktory sme pred tym dali papier na pecenie.Na cesto velkou lyzicou dame vychladnuty puding,a sup s nim do rury.

    Kráter (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    medzitym ako sa kolac pecie si pripravime omacku.Zmiesame kyslu smotanu s praskovym cukrom. asi po 30 minutach pecenia kolac vyberieme a vylejeme nan omacku z kyslej smotany a dame do rury dopiect tak 10-15 minut.Kazdy ma inu ruru,takze to moze casovo trvat inak.

    Kráter (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Robievam na ruby, svetlý biskvit a kakaový puding. Navrch dávam dve kyslé smotany, zmiešané s dvomi šľahačkovými so stužovačom a samozrejme už nepečiem.
Robievam ho hlavne v lete, vychladený chutí lepšie ako zmrzlina.
Fantastický koláč! Vyzerá veľmi zložito a pritom je jednoduchý. Ľahučký, výborný. Tiež som smotanu už nezapekala, iba rozotrela na horúci upečený koláč. Ďakujem za výborný recept. Zožal obrovský úspech :)

Pridaj komentár k receptu: