Kráter (fotorecept)

Autor receptu: scurutaj

je to jednoduchy kolacik,a rychly..

30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. najskor si pripravime vsetky suroviny,aby sme ich mali po ruke. A ako prve si uvarime puding. Pripravime si ho z 800 ml mlieka a 2 vanilkove pudingy. Po uvareni ho prelejeme do misy a zakrijeme potravinarskou foliou a nechame poriadne vychladnut.
  2. zapneme si ruru na 180 aby sa nam nahriala... Oddelime si bielka od zltkov..
  3. Bielka si vyslahame na tuhy sneh so stipkou soli a odlozime bokom.
  4. Potom si vyslahame zltka,s krystalovym a vanilkovym cukrom.
  5. k vyslahanym zltkom pridame muku,prasok do peciva,kakao,mlieko a olej.
  6. po dokladnom vymiesani spojime s vyslahanymi bielkami ktore sme si odlozili bokom.Uz neslahame len vmiesame vareskou.
  7. Vylejeme na plech,na ktory sme pred tym dali papier na pecenie.Na cesto velkou lyzicou dame vychladnuty puding,a sup s nim do rury.
  8. medzitym ako sa kolac pecie si pripravime omacku.Zmiesame kyslu smotanu s praskovym cukrom. asi po 30 minutach pecenia kolac vyberieme a vylejeme nan omacku z kyslej smotany a dame do rury dopiect tak 10-15 minut.Kazdy ma inu ruru,takze to moze casovo trvat inak.