Kráľovské bagety s bravčovou panenkou

Autor receptu: phalenopsis

Tento recept mám od môjho priateľa, ktorý mi túto skvelú špecialitu pripravil na Valentína. Nechajte sa aj vy inšpirovať na Valentínsku večeru.

2
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 300 °C

Suroviny

Postup

  1. Postup Maslová zmes: Pravé maslo(nie nátierkové) vymiešame s pretlačeným cesnakom, soľou a lístočkami z malej vetvičky rozmarínu.(pozor je veľmi aromatický).
  2. Do bagiet urobíme zárezy 1-1,5 cm od seba.(nedokrajovať do konca).Do pripravených zárezov natrieme maslovú zmes a bagety dôkladne zabalíme do alobalu, aby nám pri pečení nevytiekla plnka.
  3. Mäso prešpikujeme slaninkou a opečieme na oleji. Potom ho buď udusíme, alebo ho môžeme dorobiť v rúre a tým sa stane krehkým. V rúre pečieme 7-12 minút, no je to individuálne. Hotové mäso vyberieme z pekáčika, zaprášime hladkou múkou, ktorú orestujeme a podlejeme vodou alebo vývarom. Potom pridáme šampiňóny a prevaríme. Šťavu dochutíme soľou a korením. Podávame s čerstvo upečenou bagetou z alobalu.