Foto: babkamt
Boli časy , keď manžel choval doma králikov. Žiaľ , teraz si ho musíme kupovať.Už dlho nebol na našom stole. Teraz som to napravila. Zobraziť celý popisBoli časy , keď manžel choval doma králikov. Žiaľ , teraz si ho musíme kupovať.Už dlho nebol na našom stole. Teraz som to napravila. Mali sme vývar z králika s domácimi niťovkami , všetci si polievku chválili, bola naozaj výborná. No a po polievke som podávala králika na smotane.
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
250 ml |
|
|
|
|
|
1,5 ČL |
|
2 -3 ks |
|
0,5 ČL |
|
1,5 ČL na zahustenie (Solamyl) |
|
Na halušky: | |
|
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
|
Postup
-
1
Králika umyjem,odblaním.Očistila som si cibuľu.
-
2
Nakrájanú cibuľu opečiem do sklovita.
-
3
Tu mám v miske pripravenú soľ, bobkové listy,mletú červenú papriku, nové a mleté čierne korenie.
-
4
Z hrubej múky a vajíčka , vody zarobím od oka cesto na halušky.
-
5
Pokrájala som králika na menšie časti.
-
6
Z tohoto bude výborná polievka s domácimi slížikmi.Polievku som nefotila.Ale naozaj bola lepšia ako z kuracia. Nebola taká mastná.
-
7
Mäso som najprv opiekla , potom som pridala v miske pripravené koreniny , podliala som 200 ml vývarom z polievky a 20 nim som ho v tlakovom hrnci varila.
-
8
Uvarené mäso som vybrala na tanier , obrala som ho a vrátila do hrnca.Manžel sa hneval , že som ho obrala , no väčšina z nás to má takto najradšej.Šťavu z mäsa som zahustila kyslou smotanou a solamylom . Do hrnca som to pre istotu liala cez sitko , aby neboli hrčky.Prevarila som šťavu so smotanou.
-
9
No a už stačí len vyvariť halušky .
-
10
Môžeme ísť obedovať. My sme si sali k obedu aj kyslú uhorku.
-
11
Poobede sme sa s vnučkou zabávali a vyšlo jej toto čudo , pardón víla ?
o pár dní idem k môjmu najlepšiemu priateľovi, už mám u neho pripravené králičie stehná, o ktoré som ho poprosila.
už veľa rokov som nemala príležitosť na domáceho králika, a teraz spravím časť aj podľa teba pre nás :-)))
dakujem za recept a dávam ti plný počet po zásluhe 5*****
Ďalších 5* ak by to bolo možné by som dala za vílu :)
@alex37 ďakujem za hviezdičky. Potešili ma.
@izabella929 potom sa ozvi , či ti chutilo.
@emdy myslela som , že by bola škoda nevyužiť vývar na podliatie mäsa.