Králik na "šampanskom" (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
..od svokry - dobrej svokry ( nane mam šťastie ) sme dostali králika ....nuž čo sním ??? ....skončil na pekáči ....POZOR pretých čo majú svokru ,,semetriku,, ,aby miesto králika nebola podarovaná mačka ....
20-30 minút príprava |
30-45 minút tepelná úprava |
Postup
- ...potrebné suroviny
- jednoho krásného domácího králíka si naporcujeme .......( alebo mačku )
- a zprudka opečeme na rozpálenom oleji zo všetkých strán a vyberieme von
- na výpeku si orestujeme cibulku a pridáme nakrájaný cesnak a
- na tento základ vrátíme kúsky králičieho mäsa
- okoreníme čierným korením, červenou paprikou , rascou , osolíme vegetou a pridáme bobkové listy
- podlejeme šampaňským alebo vínom a pod pokrievkou necháme podusiť do mäkka
- ked je mäsko hotové vyberieme ho von a zahustíme si výpek bud zátrepkou z mlieka a hladkej múky ,alebo smatankou to už necham na Vás ..... necháme prejsť varom a potom vrátime králika nazpäť do hrnca
- podávať som podával s ryžou ,ale to len preto lebo som ešte nepoznal viedeňské knedle ..... DOBRÚ CHUŤ