Králik na "šampanskom" (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

..od svokry - dobrej svokry ( nane mam šťastie ) sme dostali králika ....nuž čo sním ??? ....skončil na pekáči ....POZOR pretých čo majú svokru ,,semetriku,, ,aby miesto králika nebola podarovaná mačka ....

20-30 minút
príprava
30-45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ...potrebné suroviny
  2. jednoho krásného domácího králíka si naporcujeme .......( alebo mačku )
  3. a zprudka opečeme na rozpálenom oleji zo všetkých strán a vyberieme von
  4. na výpeku si orestujeme cibulku a pridáme nakrájaný cesnak a
  5. na tento základ vrátíme kúsky králičieho mäsa
  6. okoreníme čierným korením, červenou paprikou , rascou , osolíme vegetou a pridáme bobkové listy
  7. podlejeme šampaňským alebo vínom a pod pokrievkou necháme podusiť do mäkka
  8. ked je mäsko hotové vyberieme ho von a zahustíme si výpek bud zátrepkou z mlieka a hladkej múky ,alebo smatankou to už necham na Vás ..... necháme prejsť varom a potom vrátime králika nazpäť do hrnca
  9. podávať som podával s ryžou ,ale to len preto lebo som ešte nepoznal viedeňské knedle ..... DOBRÚ CHUŤ