Ako obvykle som nevedela čo na obed, a keďže som nebola na nákup, potrebovala som vyskladať niečo z vecí čo mám doma... 2 králičie Zobraziť celý popisAko obvykle som nevedela čo na obed, a keďže som nebola na nákup, potrebovala som vyskladať niečo z vecí čo mám doma... 2 králičie stehná, pivo v chladničke, zemiaková kaša z predošlého dňa (akurát sa mi minuli zemiaky....) mno... a vzniklo z toho toto :) Drahému úžasne chutilo, a to je pri pečenom mäse málokedy. Keďže to bol pokus a ešte aj narýchlo popri upratovaní robený, nestihla som fotiť, ale nabudúce pridám
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 ks na osobu |
|
1 väčšia |
|
6 strúčiky |
|
|
|
|
|
100 ml |
|
na obalenie mäsa a zápražku |
|
Zemiaková knedľa: | |
zvyšok od minula |
|
podľa potreby |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
králičie stehná osušíme a poriadne osolíme. necháme postáť na doske. Cibuľu si nakrájame nadrobno, a spolu s nakrájaným cesnakom na masti alebo oleji opražíme do sklovita, kým nezačne pomaly tmavnúť. pridáme toľko hladkej múky aby sme spravili peknú zápražku, nie úplne tmavú. Zalejeme vodou, rozmiešame a dolejeme všetkým pivom. Posolíme a pokoreníme.
- 2
Mäso obalíme v múke a sprudka opražíme na masti, pokojne aj dočierna :). Mäso potom preložíme do hrnca s omáčkou, prikryjeme pokličkou a hodinu pečieme. Z času na čas treba mäsko poliať, výhodou pečenia v hrnci je, že stačí hrniec zobrať a trošku s ním povrtieť :) mäsko bude samopolievacie :D.
- 3
Zo zvyškov zemiakovej kaše si pripravíme obyčajné zemiakové knedličky, jednoducho pridaním vajca a hrubej múky. Môžu sa robiť aj normálne zo zemiakov v šupke varených, ale prečo nespotrebovať zvyšky :). Kto má málo, jeden-dva zemiaky si dovarí.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu