Králik na dubákoch (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Naša rodina je odchovaná na králikoch, ako malé deti sme ich mávali na stole často, ako naša tak aj manželova rodina. No a ak sa pritrafí úlovok prekrásnych mladých dubáčikov a v mrazáku je odložený králik, nie je čo riešiť :-)
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút na 220 °C |
Postup
- cibuľu nakrájame na mesiačiky, očistené menšie dubáčiky prekrojíme na polovicu, alebo na štvrťky a navrstvíme do vhodného pekáča. Ja používam kameninový hlboký pekáč. Pridáme 2-3 strúčky cesnaku.
- Králika naporcujeme, preložíme obyčajnou údenou slaninkou, osolíme, okmínujeme, okoreníme a uložíme na vrstvu dubákov. Pokvapkáme olejom, podlejeme vodou (takmer zalejeme) a dáme do vyhriatej rúry dusiť.
- Keď je mäso upečené, králika vyberieme, ak treba dolejeme vodu.....
- prevaríme, ochutíme, prípadne zahustíme lyžicou múky rozhabarkovanou v studenej vode....
- upečené mäso vložíme naspäť a .....
- servírujeme.
- no a z takéhoto "materiálu som vychádzala. To je včerajší úlovok môjho muža :-)