Králik na dubákoch (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Naša rodina je odchovaná na králikoch, ako malé deti sme ich mávali na stole často, ako naša tak aj manželova rodina. No a ak sa pritrafí úlovok prekrásnych mladých dubáčikov a v mrazáku je odložený králik, nie je čo riešiť :-)

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. cibuľu nakrájame na mesiačiky, očistené menšie dubáčiky prekrojíme na polovicu, alebo na štvrťky a navrstvíme do vhodného pekáča. Ja používam kameninový hlboký pekáč. Pridáme 2-3 strúčky cesnaku.
  2. Králika naporcujeme, preložíme obyčajnou údenou slaninkou, osolíme, okmínujeme, okoreníme a uložíme na vrstvu dubákov. Pokvapkáme olejom, podlejeme vodou (takmer zalejeme) a dáme do vyhriatej rúry dusiť.
  3. Keď je mäso upečené, králika vyberieme, ak treba dolejeme vodu.....
  4. prevaríme, ochutíme, prípadne zahustíme lyžicou múky rozhabarkovanou v studenej vode....
  5. upečené mäso vložíme naspäť a .....
  6. servírujeme.
  7. no a z takéhoto "materiálu som vychádzala. To je včerajší úlovok môjho muža :-)