Králičie „lazane“ s kelom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
25 minút
na 70 °C

Postup

  1. Králika vykostíme, mäso pomelieme. Pomleté mäso premixujeme spolu so soľou, s korením, pridáme vajíčko, smotanu a červenú papriku.
  2. Kel rozoberieme na listy, ktoré obvaríme vo vriacej vode asi minútu každý kus a rýchlo schladíme. Po schladení listy osušíme, natrieme ich mäsovou zmesou a vrstvíme na seba ako lazane.
  3. Naplnené listy v plechu zatiahneme fóliou a pečieme v rúre pri nízkej teplote (70 °C) približne 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť a potom nakrájame na kocky.
  4. Umytú a očistenú mrkvu uvaríme v osolenej vode domäkka. Uvarenú mrkvu spolu s maslom a so smotanou rozmixujeme na jemné pyré. Mrkvovým pyré dekorujeme lazane pred podávaním.