Krájaná sterilizovaná cvikla (fotorecept)

Autor receptu: kata50

Postupne dozrieva a tak si ju môžeme odložiť aj takýmto spôsobom. My máme radi odrodu podlhovastej cvikly, ktorá je príjemne sladká.

12
porcií
60 minút
príprava
5 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Cviklu dobre umyjeme a dáme variť . Potom vyberieme z vody a vychladnutú dobre olúpeme. Ide to veľmi ľahko.
  2. Takto pripravenú cviklu môžeme postrúhať na jemno, alebo pokrájať na hranolčeky alebo ozdobným nožíkom na dekoratívne tvary.
  3. Z vody a prísad si uvaríme nálev a pozalievame cviklu uloženú v pohároch.
  4. Sterilizujeme krátko -5 minút pri 100 st.Celzia. Iba aby pritiahlo víčko. Necháme vychladnúť a odložíme, keď sa Zima opýta.......?
  5. Na foto nie je veľmi dobre vidieť , ale sú tam kolieska - dierkované a hranolčeky z cvikly. Rôzne tvarové nepodarky si postrúhame klasickým spôsobom na šalát.