Krájaná sterilizovaná cvikla (fotorecept)
Autor receptu: kata50
Postupne dozrieva a tak si ju môžeme odložiť aj takýmto spôsobom. My máme radi odrodu podlhovastej cvikly, ktorá je príjemne sladká.
12 porcií |
60 minút príprava |
5 minút na 100 °C |
Postup
- Cviklu dobre umyjeme a dáme variť . Potom vyberieme z vody a vychladnutú dobre olúpeme. Ide to veľmi ľahko.
- Takto pripravenú cviklu môžeme postrúhať na jemno, alebo pokrájať na hranolčeky alebo ozdobným nožíkom na dekoratívne tvary.
- Z vody a prísad si uvaríme nálev a pozalievame cviklu uloženú v pohároch.
- Sterilizujeme krátko -5 minút pri 100 st.Celzia. Iba aby pritiahlo víčko. Necháme vychladnúť a odložíme, keď sa Zima opýta.......?
- Na foto nie je veľmi dobre vidieť , ale sú tam kolieska - dierkované a hranolčeky z cvikly. Rôzne tvarové nepodarky si postrúhame klasickým spôsobom na šalát.