Korenené tofu s brokolicou

Autor receptu: martinis

Kocky údeného tofu obalené v zaujímavej koreniacej zmesi s brokolicou a opečenou cibuľkou a cesnakom :)

1
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Inšpiráciu na toto vynikajúce jedlo som našiel už dávnejšie tu na Vareche. Je to geniálna kombinácia chutí - správne nakorenené údené tofu s ružičkami brokolice a opečenou cibuľkou s cesnakom tvoria naozaj jedinečnú delikatesu, ktorú zvládne pripraviť každý ;)
  2. Tofu nakrájame na väčšie kocky a dáme do misky. Pripravíme si koreniacu zmes zmiešaním štipky soli a mletého čierneho korenia, trošku červenej papriky, na špičku noža karí, štvrť lyžičky rasce a zopár kvapiek sójovej omáčky. Tofu v tejto zmesi obalíme a necháme chvíľu odležať.
  3. Kým do seba tofu nasáva všetky tie chute, umyjeme si brokolicu a rozoberieme na ružičky, ktoré dáme variť do osolenej vody na takých 5 minút, potom vodu zlejeme a brokolicu dáme bokom.
  4. Cibuľu a cesnak očistíme, cibuľu nakrájame na kocky, 2 strúčiky cesnaku pretlačíme a spolu opražíme na lyžici olivového oleja. Až sú zlatohnedé, pridáme brokolicu a korenené kocky tofu, zakvapneme trochou kečupu, premiešame a chvíľočku poopekáme.
  5. Po dvoch - troch minútach vypneme a celú zmes preložíme na tanier. Ozdobíme lístkami oregana a kolieskami paradajky, potom je táto dobrota hotová. Nielen pre milovníkov výrazných vôní a chutí ;)
  6. Môj tip : Vo väčšom množsvte a napríklad s hnedou ryžou si toto jedlo môžme pripraviť aj na obed :-)