Koložvárska kapusta (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Tento recept najradšej robím v takomto sychravom počasí, kyslá kapusta povzbudí a
spolu s mäskom a klobáskou rozvonia celý byt.
10 porcií |
20 minút príprava |
35 minút na 150 °C |
Postup
- Mäso pomelieme v pomere 70% surové a 30% varené spolu s varenou ryžou. Cibuľu nakrájame na kocky, pridáme 2 strúčiky cesnaku na plátky a osmažíme na oleji,
- pridáme mleté mäso, osolíme okoreníme, pridáme pretlačený zvyšok cesnaku, premiešame a opražíme
- rozšľaháme vajíčka, pridáme smotany, soľ a premiešame
- kapustu nakrájame a rozdelíme na dve časti, jednu časť rozložíme na vymastený pekáč, na to polovicu mäsovej zmesi, polejeme časťou zálivky, poukladáme na kolieska nakrájanú klobásky
- na klobásky druhú časť kapusty a dokončíme druhou časťou mäsovej zmesi, ktorú polejeme zbytkom zálievky
- upečieme pri teplote 150°C 20 minút a dopečieme pri teplote 200°C 15 minút do zlatista, nakrájame na kocky a podávame so zemiakovou kašou