Kolienko v horčicových cibuľkách
Autor receptu: redakcia
Niet nad
vianočnú klasiku
– národnú, regionálnu,
ale aj rodinnú, pod
ktorú sa podpisujú
korene nášho rodostromu.
V mene
„šťastných a veselých“
však okoreňme stôl aj
malou dávkou nových,
prekvapivých chutí...
4 porcie |
30 minút príprava |
120 minút na 120 °C |
Postup
- Konfitované kolienka: Kolienka očistíme,
osolíme a poukladáme do pekáča. Pridáme
tymian a zalejeme masťou. Prikryté dáme do
rúry na 2 hodiny pri teplote 120 °C.
- Cibuľky s mascarpone: Očistené cibuľky
dáme do panvice, pridáme lyžicu olivového
oleja a 3 – 4 minúty restujeme. K cibuľkám pridáme
naberačku vody, osolíme a prikryté na
miernom ohni dusíme asi 25 minút.
- Uvarené cibuľky zmiešame s lyžicou mascarpone
a lyžicou horčice. Posypeme petržlenovou
vňaťou.