Kolienko v horčicových cibuľkách

Autor receptu: redakcia

Niet nad vianočnú klasiku – národnú, regionálnu, ale aj rodinnú, pod ktorú sa podpisujú korene nášho rodostromu. V mene „šťastných a veselých“ však okoreňme stôl aj malou dávkou nových, prekvapivých chutí...

4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
na 120 °C

Postup

  1. Konfitované kolienka: Kolienka očistíme, osolíme a poukladáme do pekáča. Pridáme tymian a zalejeme masťou. Prikryté dáme do rúry na 2 hodiny pri teplote 120 °C.
  2. Cibuľky s mascarpone: Očistené cibuľky dáme do panvice, pridáme lyžicu olivového oleja a 3 – 4 minúty restujeme. K cibuľkám pridáme naberačku vody, osolíme a prikryté na miernom ohni dusíme asi 25 minút.
  3. Uvarené cibuľky zmiešame s lyžicou mascarpone a lyžicou horčice. Posypeme petržlenovou vňaťou.