Koláčiky „volské oká“

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 11. apríla 2014
Koláčiky „volské oká“
Foto: droetker

Komerčný recept

45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na mrveničku:
130 g
60 g
1 bal
80 g (alebo margarín)
Na cesto:
500 g
1 bal
50 g
1 bal
1 ks
180 ml
80 g (alebo margarín)
Na náplň:
480 g (hmotnosť po odkvapkaní)
2 bal (à 40 g)
500 ml
40 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme:
    • plech na pečenie
    • papier na pečenie
    • sitko

  2. 2

    Na prípravu mrveničky zmiešame v mise múku, cukor, vanilínový cukor a maslo alebo margarín. Ručne spracujeme na mrveničku.

  3. 3

    Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, droždie, cukor a vanilínový cukor. Pridáme vajce, mlieko, maslo alebo margarín a ručne vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej ploche vytvarujeme z cesta valček dlhý asi 40 cm, ktorý ostrým nožom nakrájame na 24 kúskov. Kúsky položíme na plech vyložený papierom na pečenie a prstom roztiahneme na placky s priemerom asi 8 cm.

  4. 4

    Na náplň necháme marhule odkvapkať na sitku. Zlaté klasy uvaríme podľa návodu na obale, avšak iba s 500 ml mlieka a s 40 g cukru.

  5. 5

    Na každý koláčik nanesieme 1 PL pudingu, posypeme mrveničkou a doprostred každého koláčika položíme polovicu marhule reznou stranou nadol.

  6. 6

    Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

    Elektrická rúra: 200 °C
    Teplovzdušná rúra: 180 °C
    Plynová rúra: stupeň 4

  7. 7

    TIP: Koláčiky môžeme po upečení posypať Škoricovým cukrom Dr.Oetker.

Diskusia k receptu

astheart
Vypadají úžasně! Kdysi před lety jedna moje dobrá známa dělávala podobně vypadající koláčky; byla to kolečka z křehkého těsta, na nich uprostřed půlka kompotované broskve a kolem dokola nastříkaný úžasný, jakoby kakaový, krém. Už se jí bohužel nemohu zeptat... Neznáte někdo něco takového?
evanaaa
Krásne....podobné som aj ja videla aj z lístkového cesta, asi rýchlovka.
kucharka
Upečené a vychválené. S cestom sa dobre pracovalo.
Do pudingu som zamiešala aj trochu masla a piekla som asi 20 minút.
Ďakujem za recept.



1x haji