Koláčiky „volské oká“
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na mrveničku: | |
130 g |
|
60 g |
|
1 bal |
|
80 g (alebo margarín) |
|
Na cesto: | |
500 g |
|
1 bal |
|
50 g |
|
1 bal |
|
1 ks |
|
180 ml |
|
80 g (alebo margarín) |
|
Na náplň: | |
480 g (hmotnosť po odkvapkaní) |
|
2 bal (à 40 g) |
|
500 ml |
|
40 g |
|
Postup
-
1
Ešte potrebujeme:<br /> • plech na pečenie <br /> • papier na pečenie<br /> • sitko
- 2
Na prípravu mrveničky zmiešame v mise múku, cukor, vanilínový cukor a maslo alebo margarín. Ručne spracujeme na mrveničku.
- 3
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, droždie, cukor a vanilínový cukor. Pridáme vajce, mlieko, maslo alebo margarín a ručne vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej ploche vytvarujeme z cesta valček dlhý asi 40 cm, ktorý ostrým nožom nakrájame na 24 kúskov. Kúsky položíme na plech vyložený papierom na pečenie a prstom roztiahneme na placky s priemerom asi 8 cm.
- 4
Na náplň necháme marhule odkvapkať na sitku. Zlaté klasy uvaríme podľa návodu na obale, avšak iba s 500 ml mlieka a s 40 g cukru.
- 5
Na každý koláčik nanesieme 1 PL pudingu, posypeme mrveničkou a doprostred každého koláčika položíme polovicu marhule reznou stranou nadol.
- 6
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br /><br /> Elektrická rúra: 200 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 180 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 4
- 7
<b>TIP:</b> Koláčiky môžeme po upečení posypať Škoricovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Do pudingu som zamiešala aj trochu masla a piekla som asi 20 minút.
Ďakujem za recept.