Koláčiky „volské oká“

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ešte potrebujeme:<br /> • plech na pečenie <br /> • papier na pečenie<br /> • sitko
  2. Na prípravu mrveničky zmiešame v mise múku, cukor, vanilínový cukor a maslo alebo margarín. Ručne spracujeme na mrveničku.
  3. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, droždie, cukor a vanilínový cukor. Pridáme vajce, mlieko, maslo alebo margarín a ručne vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej ploche vytvarujeme z cesta valček dlhý asi 40 cm, ktorý ostrým nožom nakrájame na 24 kúskov. Kúsky položíme na plech vyložený papierom na pečenie a prstom roztiahneme na placky s priemerom asi 8 cm.
  4. Na náplň necháme marhule odkvapkať na sitku. Zlaté klasy uvaríme podľa návodu na obale, avšak iba s 500 ml mlieka a s 40 g cukru.
  5. Na každý koláčik nanesieme 1 PL pudingu, posypeme mrveničkou a doprostred každého koláčika položíme polovicu marhule reznou stranou nadol.
  6. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br /><br /> Elektrická rúra: 200 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 180 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 4
  7. <b>TIP:</b> Koláčiky môžeme po upečení posypať Škoricovým cukrom.