Limetkový zákusok

Koláčiky s limetkovou plnkou

Autor receptu: redakcia

10
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 170/200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Z masla, cukru, vajca a múky vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 30 minút. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 2 až 3 mm a vystelieme ním vymastené formičky s priemerom 10 cm a výškou 2 cm. Dno popicháme vidličkou a dáme do chladničky na 30 minút.
  2. Vychladené dáme piecť do rúry rozohriatej na 170 °C na 10 minút.
  3. Krém: Všetky suroviny spolu zamiešame metličkou. Krém nalejeme do predpečených korpusov. Naplnené koláčiky potom ešte pečieme pri 200 °C 10 minút. Hotové vychladnuté koláčiky ozdobíme vyšľahanou šľahačkou, drobným ovocím, prípadne jedlými kvetmi.