Kakaový zákusok
Koláčik mliečny rez
Autor receptu: frommykitchendotcom
Postup
- Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
- Žĺtky osobitne vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridáme rum a pomarančovú šťavu a opäť vymiešame.
- Osobitne zmiešame sypké suroviny (múka, kakao, prášok do pečiva, soľ) a pridáme k žĺtkovej hmote. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov.
- Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie (40x30 cm) a pečieme 10 minút na 180 °C.
- Šľahačkovú smotanu vyšľaháme, pridáme 1 Smetafix. K hotovej šľahačke pridáme roztopenú bielu čokoládu a med. Vymiešame ešte spolu a krém dáme do chladu aspoň na 30 minút.
- Piškótu rozrežeme na polovice. Na jednu nanesieme krém a druhou polovicou prekryjeme. Následne nakrájame na kúsky.