Kakaový zákusok

Koláčik mliečny rez

Autor receptu: frommykitchendotcom

10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
  2. Žĺtky osobitne vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridáme rum a pomarančovú šťavu a opäť vymiešame.
  3. Osobitne zmiešame sypké suroviny (múka, kakao, prášok do pečiva, soľ) a pridáme k žĺtkovej hmote. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov.
  4. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie (40x30 cm) a pečieme 10 minút na 180 °C.
  5. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme, pridáme 1 Smetafix. K hotovej šľahačke pridáme roztopenú bielu čokoládu a med. Vymiešame ešte spolu a krém dáme do chladu aspoň na 30 minút.
  6. Piškótu rozrežeme na polovice. Na jednu nanesieme krém a druhou polovicou prekryjeme. Následne nakrájame na kúsky.