Koláč z vaječného likéru a bielej čokolády (Kocky z vaječného likéru)

azzaro - bez fotkyazzaro, 8. januára 2015
Koláč z vaječného likéru a bielej čokolády (Kocky z vaječného likéru)
Foto: azzaro

Tento rok som robila Vaječný likér asi 6x. To skrátka patrí k Vianociam a k tomuto bielemu ročnému obdobiu a to rovnako, ako tento Zobraziť celý popisTento rok som robila Vaječný likér asi 6x. To skrátka patrí k Vianociam a k tomuto bielemu ročnému obdobiu a to rovnako, ako tento vláčny koláč z bielej čokolády, vaječného likéru a korenia. Hmmm.... krásny záver roka :). Recept na Vaječný likér nájdete tu: http://karolina-azzaro.blogspot.sk/2014/12/vajecny-liker.html

24-26 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
85 g
1 ks
100 g
190 g
3 ČL
330 g
2 ČL kopcové
2 ČL kopcové
 štipka
Glazúra:
80 ml
1 lyžička
200 g

Postup

  1. 1

    Plech vystelieme papierom na pečenie (odporúčam ho najskôr pokrčiť potom sa s ním bude lepšie pracovať) a trúbu zapneme na 180°C. Maslo dáme do kastróliku a na miernom ohni roztopíme. Odstavíme a do masla zamiešame bielu čokoládu (miešajte a hneď ako sa čokoláda roztopí ju dajte do misky, aby nezačala "pieskovať"). Roztopenú čokoládu s maslom dáme do misky a pridáme k nim vajíčko, cukor, likér a vanilkový extrakt a zašľaháme, aby sa nám všetko pekne spojilo. Pridáme múku, škoricu, muškátový oriešok a soľ a znovu zašľaháme. Cesto by malo byť vláčne.

  2. 2

    Cesto nalejeme do pripraveného plechu (rozmer 23x30 cm) a zarovnáme. Pečieme v predohriatej trúby zhruba 24-26 minút. Urobte si pre istotu špajľový test. Špajľa by nemala byť po vytiahnutí mastná, ale mala by mať na sebe ešte pár omrviniek- tak docielime vláčnosť. Koláčik necháme na mriežke vychladnúť.

  3. 3

    Glazúra: V miske vyšľaháme všetky ingrediencie na glazúru a potrieme nimi vychladnutý koláčik. Necháme aspoň pól hodinku postáť aby nám glazúra stuhla. Dobrú chuť K :) Moje recepty nájdete na mojom blogu: http://karolina-azzaro.blogspot.sk/

    Koláč z vaječného likéru a bielej čokolády (Kocky z vaječného likéru) - obrázok 3

Diskusia k receptu

staja
Okrem chýbajúcich surovín na glazúru by bolo asi dobré opraviť množstvo vajec: 1g = 1 ks?

Zaujímavé video z archívu TV Varecha