Koláč z piškót, ovocia a tvarohu (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Manžel minulý týždeň pri nákupoch zistil,že sú 450 g piškóty v akcii.Neváhal a nakúpil.Vie,že sem tam piškóty potrebujem.A keďže kúpil tri balíky,tak som musela s nimi niečo ihneď robiť.Takže padlo rozhodnutie na nepečený,chutný zákusok na spôsob tiramisu,ale tento má od neho naozaj ďaleko.No je rýchly,dá sa rôzne kombinovať a hlavné že je chutný.Je tu na tento spôsob veľa zákuskov,no možno sa vám zapáči práve tento.

36
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na suchý a čistý plech si poukladáme piškóty,namáčame v precedenej, tuhej čiernej káve,s tromi lyžicami rumu.Len ponoríme a hneď ukladáme.Mne do radu na skladací a posúvaci plech vyšiel 3x10 piškót.
  2. Medzi tím si prichystáme konzervované ovocie.Ja som mala krabičku jahôd a broskýň.Broskyne som porezala na mesiačiky.Jahody som nechala v pôvodnom stave.
  3. Krabičku jemného tvarohu spracujeme spolu s vanilkovým cukrom,práškovým cukrom,maslom.Našľaháme. Dáme si uvariť mlieko s pudingom,alebo maizénou.Ešte do horúceho uvareného pudingu,pridáme lyžičku masla.Necháme dobre vychladnúť. Pridáme do našľahaného tvarohu a dobre vymiešame.Keď máme zmes hotovú jemne do nej vmiešame kyslú,pochuťkovú smotanu.
  4. Touto plnkou potrieme rozprestreté piškóty.
  5. Na súvislú vrstvu poukladáme ovocie a vtlačíme do plnky.
  6. Na ovocie o päť uložíme piškóty namočené v káve.
  7. Na piškóty navŕšime zvyšok krému.Na hladko roztrieme.
  8. Povrch posypeme práškovým kakaom.Koláč odložíme do chladu asi na3-4 hodiny.
  9. Snažíme sa krájať tak,aby vynikla mozaika piškót a ovocia.
  10. Pokrájaný koláčik pripravený na konzum.
  11. Veľmi chutná pochúťka.