Koláč z kysnutých ruží fotorecept

zuzkabluzka - fotkazuzkabluzka, 3. februára 2013

Vďačný recept, keď máte plný dom detí, ako sa u nás stáva často...každý si odtrhne svoju ružičku, netreba nič krájať. :) Ak už bol recept Zobraziť celý popisVďačný recept, keď máte plný dom detí, ako sa u nás stáva často...každý si odtrhne svoju ružičku, netreba nič krájať. :) Ak už bol recept uverejnený, dúfam, že poslúži aspoň na pripomenutie ;)

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

150 ml vlažné
3 PL
3 ks
1 PL
350 g
25 g
štipka
podla chuti
podla potreby ( alebo lekvar)




Postup

  1. 1

    Zamiesime cesto: najprv zmiesame mlieko s olejom, pridame zltka, cukor, citronovu koru, pridame muku so stipkou soli a drozdie. Vypracujeme cesto a rozvalkame ho na obdlzik.

    Koláč z kysnutých ruží (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na cesto natrieme podla chute bud nutellu, roztopenu cokoladu, alebo oblubeny lekvar. Vyborny je aj na slano, davam sunku, mozarellu, salsu z paradajok...

    Koláč z kysnutých ruží (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zrolujeme a rolku nakrajame na stvorcentimetrove kusky a poukladame do formy vystlanej papierom na pecenie, nechame vsak dostatok miesta, aby "ruzicky" mohli narast.

    Koláč z kysnutých ruží (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nechame kysnut asi hodinku na teplom mieste, kym ruzicky nenarastu...

    Koláč z kysnutých ruží (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pecieme na 180° asi 30 minut, po upeceni som ich este potrela maslom a posypeme cukrom. (ja som posypala prilis, preto aj uvodna fotka je este pred upecenim, lebo som dnes zakryla celu paradu :))))

    Koláč z kysnutých ruží (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

medovnicek
z kysnutého cesta pečiem veľmi rada, vyskúšam na budúce aj túto tvoju variantu a páči sa mi aj tvoj valček, tu som také nevidela
rebecin
Chcem sa Vám poďakovať za výborný recept. Dnes som musela upiecť pre veľký úspech ďalší plech. Rýchle, chutné a vďačné...
zuzkabluzka
to mam radost @rebecin , ze Vam doma chutilo...aj ja ho robievam casto, ci uz slanu, alebo sladku verziu ;) vdaka za mily komentar ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia