Koláč Traja Králi

ches - fotkaches, 6. januára 2011
Koláč Traja Králi
Foto: ches

Dnes su traja krali a tu je tradicia tento kolac. Robievam ho kazdy rok a rada sa podelim s receptom. Mohla by som ho porovnat k Zobraziť celý popisDnes su traja krali a tu je tradicia tento kolac. Robievam ho kazdy rok a rada sa podelim s receptom. Mohla by som ho porovnat k vianocke s hrozienkami. Do jedneho sa schova umela figurka krala alebo mandla osupana. Kto ju prvy najde je kralom a dostane papierovu korunu.

8
porcií
90 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny

1 vrecko
80 gr
500 gr
1 KL
50 gr
2.5-3 dl, vlažné
1 ks
50 gr, sušené
1 ks




Postup

  1. 1

    Vlazne mlieko dame s maslom roztopit v mikrowelle na izbovu teplotu.Cele vajce zamiesame a vlejeme do nadoby na miesenie . Ja som pouzila nadobu na pecenie chleba , kde pouzijem program:kysnute cesto.90min.

  2. 2

    Muku, sol, kvasnice cukor a hrozienka susene pdidame k tekutine a spolu miesime, jak som uviedla ja v piecke na chleba. Po vykysnuti cesto premiesime a vytvorime 8 casti na gulky. Dame na plech v priemere 24 cm gulaty a ja som dala umelu foliju. Dve gulky spojime = 1 väcsiu do stredu a ostatne pripojime a vodou potrieme. Povrch potrieme vajcom s vodou asi 1/4vajca. Nie vela aby nebol povrch tmavy.

  3. 3

    Pecieme v strede , dame do ,chladnej rure . Teplota 220°C, 30min.

Diskusia k receptu

marianne69
..no ten je krasny,ja by som hladala o stodusu:-)(KK).Ta jedna mandla nema chybu...
remcula
Nádhera, tak to se povedlo. Moc se mi to líbí!!
diabambulka
tak toto sa mi páči ako recept, rovnako aj to s tým panáčikom skovaným, ukladám a určite vyskúšam pretože máme doma takého malého trojročného jedáka a bol by z toho unesený:-)ďakujeme za typ:-)))
sovka62
Ďakujem ti, @ches , o trojkráľovom koláči som čítala už v toľkých knihách, aj o tom, že sa do neho niečo schováva, ale ako vyzerá som doteraz netušila. Na staré kolená mi zachutili kysnuté koláče, tak ho niekedy spravím, aj keď práve nebude troch kráľov.
garanco
Krásny koláč, výborný nápad so schovávačkou, ako píše @sovka , možno ho urobiť hocikedy - deťom pre radosť a pre potešenie bruška!
jerica
@ches spomienka na babku, Tvoj trojkráľový koláč mi pripomenul ako sme chodievali k babke do Modry, vždy bol koláč Trojkráľový , vnúčatá si hľadali mandlu,alebo orech , už si to ak presne nepamätám čo tam vtedy bolo, neviem prečo nedávali figurku. Krásne foto:-))
dorisa
Blahoželám k vyhre, recept sa aj mne páčil.
ches
@jerica ,prave som sa pozrela na facebook a zistila som , ze mame spolosnych priatelov.napisem ti na email.
ches
Prave dnes som sa vratila so slovenska a zistila som , ze som vyhrala. Bola som velmi prekvapena,i ked som to od doris a jerica citala a my gratulovali vôbec som netusila , ze je to pre mna.Tak mnohokrat dakujem za blahozelanie.Dufam , ze vyhra ma pocka v postovej skranke a sused my ju vyberie.Bola som aj na gastro vystave bolo to super.Ochutnavka kavy bola vynikajuca a zdarma ako aj zmrzlina.
Tesin sa na dalsie vyhry.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia