Koláč s kozím syrom a paradajkami

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

25 minút
príprava
55 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Postup

  1. Budeme potrebovať aj váľok a formu na koláč (priemer 27 cm). Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou. Pridáme mlieko, olej a vajce a vareškou vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny misy.
  2. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto vyvaľkáme na kruh o priemere 30 cm a prenesieme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Okraje dobre pritlačíme k forme.
  3. Na prípravu náplne nakrájame syr a paradajky na plátky. Smotanu vlejeme do misky a rozmiešame v nej vajíčka a lístky tymianu, osolíme a ochutíme čiernym korením.
  4. Syr a paradajky pokladieme na cesto a zalejeme smotanou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180°C, Teplovzdušná rúra: 160°C, Plynová rúra: stupeň 3. Doba pečenia: asi 55 minút.
  5. Po vychladnutí vyberieme koláč z formy a nakrájame ako tortu. Koláč môžeme servírovať teplý aj studený.