Foto: jatanika
Tvarohový koláč s anízom a mätou. Moja verzia tradičného koláča zo španielskej Ibizy, inšpirovaná viacerými receptami z netu.
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
80 g |
|
1 lyžička |
|
1 |
|
30 g |
|
štipka |
|
1 lyžica |
|
Plnka: | |
400 g |
|
4 |
|
150 g |
|
1 lyžica |
|
5 - 10 lístkov |
|
Postup
-
1
Z masla, múky, štipky soli, cukru, mletého anízu, anízového likéru (ja som dala studenú vodu) a žĺtka vymiesime cesto. Vyvaľkáme natenko a vyložíme dno a boky okrúhlej koláčovej formy - moja má priemer 26 cm.
- 2
Na plnku dôkladne vymiešame tvaroh, cukor, citrónovú kôru, vajíčka a najemno nasekané lístky mäty. Môžeme aj vymixovať ponorným mixérom. Nalejeme na cesto.
- 3
Pečieme pri teplote cca 180 stupňov 40 - 45 minút dozlata. Nakoniec pocukrujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu