Koláč Flaó

Autor receptu: jatanika

Tvarohový koláč s anízom a mätou. Moja verzia tradičného koláča zo španielskej Ibizy, inšpirovaná viacerými receptami z netu.

40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z masla, múky, štipky soli, cukru, mletého anízu, anízového likéru (ja som dala studenú vodu) a žĺtka vymiesime cesto. Vyvaľkáme natenko a vyložíme dno a boky okrúhlej koláčovej formy - moja má priemer 26 cm.
  2. Na plnku dôkladne vymiešame tvaroh, cukor, citrónovú kôru, vajíčka a najemno nasekané lístky mäty. Môžeme aj vymixovať ponorným mixérom. Nalejeme na cesto.
  3. Pečieme pri teplote cca 180 stupňov 40 - 45 minút dozlata. Nakoniec pocukrujeme.