Kokosový zázrak fotorecept

mypa - bez fotkymypa, 26. decembra 2013
Kokosový zázrak (fotorecept)
Foto: mypa

Tento koláč ma zaujal v jednom časopise a keďže rada skúšam nové recepty tak som neodolala. A je naozaj dobrý.

Suroviny

Cesto:
8 ks
250 g
250 g
1 balík
Plnka:
500 ml
4 PL
2 ks
125 g
Šľahačka:
500 ml
2 ks
2 ks
Ozdoba:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny

    Kokosový zázrak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto si rozdelíme na 2 časti

    Kokosový zázrak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    1/2 cesta vyvaľkáme a dáme na plech

    Kokosový zázrak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Oddelíme si bielka

    Kokosový zázrak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyšľaháme

    Kokosový zázrak (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme cukor a šľaháme

    Kokosový zázrak (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Opatrene primiešame kokos

    Kokosový zázrak (fotorecept) - obrázok 7
  8. 9

    Dáme na 1 cesto

    Kokosový zázrak (fotorecept) - obrázok 9
  9. 10

    Vyvaľkáme druhú časť cesta a dáme na kokosovú hmotu. Popicháme a pečieme pri 200 stupňoch asi 20 minút. necháme vychladnúť

    Kokosový zázrak (fotorecept) - obrázok 10
  10. 11

    Zatiaľ si uvaríme puding

    Kokosový zázrak (fotorecept) - obrázok 11
  11. 12

    Necháme vychladnúť

    Kokosový zázrak (fotorecept) - obrázok 12
  12. 13

    Primiešame maslo

    Kokosový zázrak (fotorecept) - obrázok 13
  13. 14

    Natrieme na koláč

    Kokosový zázrak (fotorecept) - obrázok 14
  14. 15

    Smotanu vyšľaháme so stužovačom a cukrom.

    Kokosový zázrak (fotorecept) - obrázok 15
  15. 16

    Natrieme na puding

    Kokosový zázrak (fotorecept) - obrázok 16
  16. 17

    Posypeme čokoládou.

    Kokosový zázrak (fotorecept) - obrázok 17

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
Aj mne sa páči tento koláč-dezert, len nemám bielky, ale aj z polovičnej dávky by som mohlsa spraviť......len sa mi nepáči ten @pazros - už som si párkrát všimla jeho nemiestne pounámky, keby to aspoň rozvinul alebo radšej sa neozýval. Zatiaľ si aspoň tento "zázrak" uložím, a ak budú bielky.......-
@pazros , ani kremeše nemáš rád? Aj tam je lístkové cesto na spodu a dokonca pod pudingovou plnkou, ale nevidela som človeka, ktorý by to vyhodil...veď nás nechaj, my si to vyskúšame aj samé...keď zostanú upečené šatôčky z lístkového cesta na druhý deň, tiež už nie sú krásne chrumkavé ako čerstvé,ale preto ich nebudem vyhadzovať...sto ľudí, sto chutí...nič to ale nemení na veci,že tento zákusok vyzerá naozaj pekne a kombinácia surovín je veľmi dobrá
a čo vám držím ruky, že to nemáte vyskúšať,tie krémeše tiež nemám rád uhádla si som na kvalitnejšie koláče,ale mám ten pocit že zasa niekto nedokáže tolerovať názor iného,,ste ako stádo ktoré prikyvuje že je všetko užasné a dobré asi ste toho v živote veľmi málo napiekli
@pazros - ak ti takéto zákusky nechutia, je to samozrejme čiste tvoja vec,akceptujem, ja mám 44r. ale veľmi rada sa priučím kvalitnejším koláčom,kľudne pridaj recept, nezvyknem prikyvovať na všetko, moje komentáre nie sú zas tak časté, skôr ma mrzí, že pod rúškom anonymity internetu sú tie komentáre niekedy ubližujúce a úplne zbytočne...dalo sa to napísať aj inak
mám tých rokov podstatne viac stacy77777 ale to nie je o tom,ja som len vyjadrila svoj názor,nikoho som neurazila-to nebol zámer len som poukázala na tú skutočnosť ,že to cesto je pod plnkou mekké,ale keby ho natrela čokoládou a nato dala nejaký dobrý krém-napríklad žľtka zbité nad parou s kakaom a cukrom,zmiešala s maslom to by bolo iné kafe a zrazu by boli aj bielky,ktoré sa často spomínajú že chýbajú ,o dobré recepty nie je núdza len kto by to fotil,keby si dala mail receptov by som ti poslala fúru a takých s ktorými by si všade bodovala kam by si ich zaniesla
no možno práve toto myslela @evanaaa , keď písala o rozvinutí komentára....poradiť, opísať svoju skúsenosť, určite to pomôže tým, ktorí sa rozhodnú zákusok upiecť. Spýtam sa,keďže by som ho rada vyskúšať, ako to myslíš, na lístkové cesto naniesť tenšiu vrstvu čokolády a na to plnku? Ale nebude sa mi to pri krájaní oddeľovať, plnka od tej čokolády? Ja si fakt nechám poradiť...
plnka sa ti od čokolady nebude oddeľovať ,len do čokolády nedaj CERU ale maslo ,lebo od cery sa láme je to tvrdé a od masla sa pekne krája a spojí sa to s plnkou- lístkové ked ochladne pobehaj štetcom s čokoládou nemusí to byť na hrubo,len aby to oddeľovalo plnku od cesta

Pridaj komentár k receptu: