Kokosový zákusok a la Lenka

diabambulka - fotkadiabambulka, 10. decembra 2010
30
porcií

Suroviny

Cesto:
2 poháre
1 pohár
1 pohár
1/2 pohára
1 ks
1 ks
2 ks
2 lyžice
Plnka:
5 dcl
2 ks
125 g
120 g
2 ks
1 ks
2 lyžice
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto zmiešame v miske a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia. Po vychladnutí potieme plnkou a ozdobíme.

  2. 2

    Plnka: Z mlieka a kokosových pudingov uvaríme puding a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom a pridáme do vychladnutého pudingu. Nakoniec vmiešame kyslú smotanu, strúhaný kokos a premiešame. Natrieme na vychladnutý korpus a ozdobíme :-)))

  3. 3

    Na ozdobu môžete použiť čokoládovú polevu s posekanými pistáciami, alebo si v miske jednoducho zmiešajte strúhaný kokos, posekané mandle a posekanú čokoládu a posypte vrch koláčika. Dobrú chuť:-)))

    Kokosový zákusok a la Lenka - obrázok 3

Diskusia k receptu

celka
Ta náplň s tou kyslou smotanu bude určitě výborná. I na obrázku
vypadá velmi dobře.
klaura
sú to eskimo rezy ... :) dobrý koláčik, mám ho tu tiež ...
zdezda
supiš, už som ho papkala :-), peknučký si ho urobila
kuchticka
Vyzera dobre, ale kolko davas tej kyselej smotany? V recepture nie je uvedena.
marta23
Diabambulka, koľko treba toho strúhaného kokosu do plnky, lebo v rozpise surovín nie je o kokose zmienka, okrem pudingov?
diabambulka
ahojte všetci varecháči, jasné ďakujem za upozornenie a už som všetko opravila a doplnila:-)))áno je to veľmi podobné ako eskimo rezy akurát tu sa navyše pridáva kokos ( 2 lyžice )do plnky:-))) plus 1 pochuťková kyslá smotana, ktorá dodá fantastickú chuť:-)))
alab
nadherny, chutny, nema chybu (robila som verziu oprazene mandlove - lupienky, kokos, cokolada)
Vobec nie je moc maslovy ani presladeny...
cica2
ukladám:))...je krásny a určite aj dobrý, mňam
3sandra3
to znie dobre,,, akosi mi unikol,,, až dnes som si ho všimla
zifi
Vyborny kolac, vyrazne kokosovy. Inak urobena poleva - stacil iba cokoladovy toping.Cesto po upeceni trosku suchsie, no druhy den rano vyborna chut i konzistencia. Doporucujem... Neda sa pokazit... :-)
zifi
Vyborny kolac, vyrazne kokosovy. Inak urobena poleva - stacil iba cokoladovy toping.Cesto po upeceni trosku suchsie, no druhy den rano vyborna chut i konzistencia. Doporucujem... Neda sa pokazit... :-)