Kokosový nákyp z ovsenných a pohánkových vločiek

zdravienatanieri - fotkazdravienatanieri, 15. júna 2013

Skvelý tip na raňajky plné vlákniny, zdravého cukru a tradičnej chuti v netradičnom prevedení. Kombinácia kokosu a vločiek je u mňa top. Tak dobrú Zobraziť celý popisSkvelý tip na raňajky plné vlákniny, zdravého cukru a tradičnej chuti v netradičnom prevedení. Kombinácia kokosu a vločiek je u mňa top. Tak dobrú chuť.

2
porcie
12 minút
na 200 °C

Suroviny

3 dcl
2 PL
2 PL
2 PL
1 PL
1 ks
2 ČL




Postup

  1. 1

    Do hrnca pridáme mlieko a rozmiešame v ňom 2 žĺtka. Potom pridáme kokos, oboje vločky, otruby a cukor a uvaríme klasickú kašu, teda miešame až do zhustnutia. Pokiaľ sa Vám zdá, že je kaša príliš hustá, zrieďte ju kľudne mliekom, pokiaľ je príliš riedka, pridajte ovsenné vločky.

  2. 2

    Z bielok si ušľaháme sneh a keď kaša trošku vychladne pomaly ho zamiešavame. Mištičky vymažeme olivovým olejom a naplníme tak do 2/3.

  3. 3

    Rozpálime rúru na 200st a pečieme cca 8 - 10 minút, kým čiapočka navrchu nezhnedne a nákyp nám krásne vyrastie. Nebuďte sklamaní, asi tak po 5 minútach čiapočka spadne a nebude to už vyzerať takto delikátne, ale verte mi, že na chuti to nič nezmení. Vďaka bielkovej pene bude kaša ľahúčka a nadýchaná.

Diskusia k receptu

elisticka
super ukladam len mam otazocku ... 1 vajicko je v rozpise a pri postupe uvadzas akoby viac..... aha vidim 2 zltka....opravprosim suroviny dakujem
martamm
Všetko zdravé suroviny, to bude dobrá maškrta pre mňa, už je v KK :)
evanaaa
Ryžové mlieko som videla dnes v Bille, ale toto je tiež dobrotka.
janger
Podla surovin je to iste velmi chutne. Dala by som sa ponuknut :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia