Foto: monty469
Aký by to bol víkend bez zákusku? Dnes som upiekla tento.
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
80 g |
|
80 g |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
100 ml |
|
Kokosová plnka: | |
6 ks |
|
250 g |
|
250 g |
|
Žĺtkový krém: | |
6 ks |
|
400 ml |
|
3 PL |
|
120 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
50 g |
|
Na vymastenie: | |
na vymastenie pekáča |
|
|
|
Na posypanie: | |
|
|
Na potretie: | |
|
Postup
-
1
Najprv vymiesime cesto.
-
2
Cesto rozdelíme na dve časti. Prvú časť rozvaľkáme a dáme na plech, ktorý je vymastený maslom a vysypaný múkou.
-
3
Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou do tuha, odstavíme a zľahka primiešame kokos.
-
4
Kokosovú plnku dáme na cesto a prikryjeme druhým plátom cesta (veľkosť plechu 35cmx35cm)
-
5
Cesto popicháme vidličkou a dáme piecť.
-
6
Po upečení natrieme džemom (ja som použila domáci z čiernych ríbezlí)
-
7
Teraz si pripravíme žĺtkový krém. V mlieku vymiešame múku, žĺtky, zrniečka z vanilkového struku, kokos a uvaríme hustý krém. Keď vychladne primiešame maslo s práškovým cukrom, vyšľaháme s mixérom do hladka. Nanesieme ho na koláč.
-
8
Na vrch postrúhame čokoládu.
-
9
Tento koláčik je najlepší na druhý deň :) Dobrú chuť!
Ďakujem ti veľmi pekne.Ak ste bez zákusku, môžem zabaliť a poslať, asi len po poštovom holubovi:-)
Aj tebe ďakujem za milý komentár, zákusok je naozaj chutný :-)
★ ★ ★ ★ ★
Asi to bola telepatia. Ďakujem ti za milý komentár :-)