Kokosový koláč s jahodami

redakcia - fotkaredakcia, 14. júla 2009

Suroviny

75 g
250 g
230 g
4 ks
250 g
2 KL
100-125 ml
8-10 PL
1 plechovka
1 kg
800 ml
2 ks
175 g




Postup

  1. 1

    50 g kokosu opražíme a necháme vychladnúť. Tuk a 175 g cukru vymiešame do peny, do ktorej zašľaháme vajcia a potom pridáme múku s práškom do pečiva, kokos, mlieko a rumovú arómu.

  2. 2

    Cesto rozotrieme na vymastený plech. Pečieme pri strednej teplote asi 15 minút. Koláč popicháme špáradlom, pokvapkáme likérom a necháme vychladnúť.

  3. 3

    V 100 ml kokosového mlieka rozmiešame obidva pudingy a zvyšný cukor. Zvyšné kokosové mlieko a citrónovú kôru privedieme do varu, vmiešame doň puding a povaríme. Potom ho rozotrieme na korpus a poukladáme naň ovocie.

  4. 4

    Vychladnutý koláč posypeme zvyšným kokosom a ozdobíme čokoládovými guľkami

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia