Kokosový koláč s jahodami

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. 50 g kokosu opražíme a necháme vychladnúť. Tuk a 175 g cukru vymiešame do peny, do ktorej zašľaháme vajcia a potom pridáme múku s práškom do pečiva, kokos, mlieko a rumovú arómu.
  2. Cesto rozotrieme na vymastený plech. Pečieme pri strednej teplote asi 15 minút. Koláč popicháme špáradlom, pokvapkáme likérom a necháme vychladnúť.
  3. V 100 ml kokosového mlieka rozmiešame obidva pudingy a zvyšný cukor. Zvyšné kokosové mlieko a citrónovú kôru privedieme do varu, vmiešame doň puding a povaríme. Potom ho rozotrieme na korpus a poukladáme naň ovocie.
  4. Vychladnutý koláč posypeme zvyšným kokosom a ozdobíme čokoládovými guľkami