Kokosový koláč hrnčekový s chilli polevou

afataga - fotkaafataga, 10. júna 2014
Kokosový koláč hrnčekový s chilli polevou
Foto: afataga

Rýchlovka - obmena hrnčekovej klasiky, hrnček ma 300 ml.

8 minút
príprava
28 minút
na 180 °C

Suroviny

1,5 hrnčeka
1,5 hrnčeka
2 ČL
štipka
1/2 hrnčeka
2 ČL
3 ks
1 hrnček
1/3 hrnčeka
2 PL
100 g
2 PL
1/4 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Postup som nefotila, predpokladám, že každý dokáže tých pár surovín zmiešať. Cesto som vyliala na plech s papierom na pečenie, piekla som na 180° 28 min. Vychladnuté som potrela jahodovým džemom. V kastróliku som rozpustila čokoládu s maslom a trochou chilli.

  2. 2

    Predkrm: grilovaná krkovička

    Kokosový koláč hrnčekový s chilli polevou - obrázok 2

Diskusia k receptu

32 komentárov k receptu
No hned mi bolo jasne,kto tu ma chilli najradsej :) Zaujimava obmena maku za kokos,my tak robievame tzv.Lenivu zenu. Predkrm by bodol...
@afataga , milujem čokoládu s chilli aj kokos a musím uznať, že sa Ti v tomto koláči podarilo skĺbiť skvelé chute s minimálnou prácnosťou... no jednoducho kto umí, ten umí ;)
Teraz pečiem rad za radom kokosové,pretože manžel k Veľkej noci mi doniesol z nákupu veľký pakel strúhaného kokosu.
Kokos stárne a zmy a chuťou zmydlovatie.No to sa už chvála nestane,pokiaľ vyskúšam aj tvoj recept.
@radost vravim: treba vyskusat a uvidis, ci vam posmakuje, na prvy krat daj menej toho chilli, len na spicku noza
@svedka ten makovy poznam, ale mne moc nechuti, tento sa mi viac paci
@eviana to ani nie je o umeni, ale o lenivosti, raz dva v trube
@kimlo ja viem, ze tvoje druhe meno je krkovicka, bolo jej viac, v miske su len prve kusky, bolo by aj pre teba, keby si sa racil unuvat
@izabella929 presne ako hovoris, iba pomiesat a je to
@elixir je podobny ako si dala nedavno, myslim, ze aj sem sa moze dat ovocie
@babkamt tu chilli cokoladu mam aj ja najradsej a moji kamarati ma uz poznaju, tak nosia ako vsimne na navstevu, s tou solou mi az tak nechutila
@tatranka budem rada, ak vyskusas, ty ho este vylepsis ako ta poznam a ked kokos neminies, mozete sa s nim umyvat :-)
@salinka no co uz so mnou narobis? tu visnovu s chilli nepoznam, kto je vyrobca?
@margaretka28 hlavne v takom teple su najoblubenejsie :-)
dakujem vsetkym
hned som vedela, že totok tvoja výroba, osvetľovači nesklamali, lindtka s chilli, žiadna iná, v šuflíku v robote, ked občas čítam v robote varechu, treba mi na ukľudnenie :-), krotenie sa, doma v špajzi nesmie chýbať, to je moja záchrana, ked bojujem, či idem krémeš piecť, či nie, kocka do úst a je po chuti na krémeš! rozumieš mi... :D no ale na koláč ju dať? nie Lindtku, ale svoju s chilli, čo by nie? a ver, že ja skúsim na betón, páči sa mi tvoj nápad, kto má rád chilli je to zaujímavé
@salinka chodíme do Viedne do metra na nákupy, ale túto som tam tiež ešte nevidela, u nás Lidtka do 2 eur, tam do eura aj 10 beriem naraz, pokukám lepšie po tej višňovej
@ywett dakujem, aj mne :-)
@havino na beton tu polevu nedavaj :-), jasne ze ti rozumiem, mne tiez staci jedna kocka, ked pojdes do Viedne, mozes aj mne kupit 10, uz si ju niekde vyzdvihnem
@brambora samozrejme, ze sa mozes opytat :-))) dokonca som kvoli tebe zodvihla svoj lenivy zadok a odmerala som: vnutorny rozmer pri vrchu je 36x28 cm, na dne to bude kusok menej, ale nic sa nestane, ak pouzijes o trochu mensi alebo vacsi, sa domnievam
keby som jedla koláče, hneď by som si aj ja takýto upiekla ... počúvaj, bola si už v Kalábrii? Ak nie, a nebudeš vedieť, kam sa vybrať na dovolenku k moru, tak vyskúšaj. To ti je kraj ako stvorený pre teba, tam sa budeš v štipľavých papričkách kúpať. Všetko je robené s papričkami, od chleba cez sladkosti, džemy a dokonca aj trúnok s naloženými papričkami sme tam pili, aj sme za fľašu doniesli. Ale to už je teda len pre pekelníkov :-) Feferónkový raj, namôjdušu. A majú jednu úžasnú špecialitu, nduja sa to volá, je to špeciálne zreté bravčové mäso pomleté s papričkami, neuveriteľne dobrej chute, tiež by si sa do toho zamilovala ako my. Sme si dovliekli domáce z trhu, vákuovo zabalené do mrazničky a roky sme z toho žili, lebo to môžeš pridávať po kúskoch k rôznym iným mäsovým jedlám, do omáčok na cestoviny, bruschetty...
@afataga , vidim, ze dokonca aj kvetinku (ozdobku) z cokolady si spravila, tak uz tu lenivost ani nespominaj ;-)...A ake pekne kolaciky si napiekla. A ta stiplavinka asi chut cokolady len zdorazni :-).

Pridaj komentár k receptu: