Foto: nikola166
Super svieži zákusok. Kuk na postup :)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Kakaová piškóta: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
1/2 balíčka |
|
2 PL |
|
Svetlá piškóta: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
1/2 balíčka |
|
Kokosová plnka: | |
200 g |
|
150 g |
|
2 dcl |
|
250 g |
|
Pomarančová plnka: | |
800 ml |
|
250 ml |
|
100 g |
|
2,5 balíčka |
|
Pomarančová poleva: | |
8 PL |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Najprv si upečieme klasickým spôsobom svetlé a kakaové piškótové cesto. Potom prejdeme na kokosovú plnku. 2 dcl mlieka dáme variť so 150g kryštálového cukru, do mierne vychladnutého vmiešame 200g kokosovej múčky...........
-
2
........a po vychladnutí všľaháme 250g masla.
-
3
Takto pripravený krém rozotrieme na kakaový plát. Kto chce, môže dať pod plnku nejaký pikantnejší džem.
-
4
Pripravíme si pomarančovú plnku z hustého pomarančového sirupu 250ml vody, 100g kryštálového cukru a 2,5 balíčka Zlatého klasu uvaríme a necháme za občasného premiešania vychladnúť.
-
5
Nalejeme na kokosovú plnku a prikryjeme svetlým plátom. Trocha pritlačíme.
-
6
Polejeme pomarančovou polevou, alebo kto nemá rád, tak môže dať bielu čokoládu :) Polevu pripravíme zmiešaním preosiateho práškového cukru a sirupu. Zákusok necháme v chlade stuhnúť.
-
7
A môžeme servírovať.
-
8
Mňam :) Dobrú chuť !
Diskusia k receptu