Kokosovo-banánové rezy

mlsalka - fotkamlsalka, 4. mája 2013
Kokosovo-banánové rezy
Foto: mlsalka

Na fotke nevyzerá bohvie ako, ale bol dobrý a vďaka banánom nebol suchý.

9
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
2 hrnček
1/3 hrnček
1/4 ČL
štipka
Plnka:
1 hrnček
1/3 hrnček
1 ks
1,5 PL
1/4 ČL
1/2 ČL
na ozdobu:
1,5 ks




Postup

  1. 1

    Cesto: Suroviny na cesto zmiešame, môžeme použiť aj kuchynský robot. Formu (použila som formu 20x20cm) vystelieme alobalom/fóliou a lepivé cesto do nej utlačíme.

  2. 2

    Jeden aj pol banána nakrájame na kolieska a dáme na cesto do formy. Kým si budeme pripravovať plnku dáme formu s cestom do chladničky.

  3. 3

    Plnka: Kokosový olej v tekutej forme a zvyšok surovín rozmixujeme na hladkú pastu. Nebolo to ani riedke ani veľmi tuhé. Vyberieme z chladničky formu a plnku jemne rozotrieme na naukladané banány. Nakoniec to celé posypeme strúhaným kokosom a dáme znova na pár hodín do chladničky.

Diskusia k receptu

monda
kokosové mám rada ,,ukladám,, vyzerá vynikajúci ten kokosovník - banánovník :-)
jamarlen
@misalka , páči sa mi, že si už vyzretá kuchárka, na rozdiel od tých 10-12ročných tunajších zázrakov:))))
super recept, len tie tuky sú v ňom strááášne nasýtené aj sýte, v tvojom veku by si už mala byť opatrná:!
ten kokoolej tam má aj nejakú inú funkciu, nedal by sa použiť iný? ja by om dal do plnky avokádo a citrónovú štavu k tomu banánu, pre odľahčenie, ale krémová konzistencia by zostala....pá..,
mlsalka
@jamarlen dakujem, avokado mam doma, ale uplne som nanho zabudla. Taka skoda. Kokosovy olej tam je preto, aby plnka stuhla. Ak by sa pouzilo avokado, asi by to nebolo take tuhe. Inak miesto kokosoveho oleja by sa dalo pouzit aj maslo.
No a na zaver este poviem, ze je to syte, preto staci jeden-dva kusky kolaca za den :-))) velmi nepriberies ani ti to neuskodi. Nabuduce skusim s tym avokadom a citronovu stavu dam do spodneho cesta.
martamm
Mlsalka, mám kokosový olej, ale je skôr v takej krémovej podobe, nie tekutý, môžem použiť?
mlsalka
@martamm mozes vyskusat. Ale kokosovy olej sa roztopi, staci ho ponorit na chvilu do horucej vody. :-))
jamarlen
@misalka , nemusíš sa báť, že plnka nestuhne, kokos je veľmi savý a tú trochu vody z avokáda za chvíľu vypije..trochu ma udivuje malá informovanosť ľudí o tukoch.. základné pravidlo - zdravší, menej nasýtený je tuk, ktorý chladom netuhne, takže lepšia brmasť, ako maslo, preto kokosový olej tuhne - sú v ňom nasýtené mastné kyseliny, ktorých nám veľa netreba, najviac 10% z celkového denného príjmu....
koláčika teda naozaj treba veľmi málo - každého kokosového, lebo aj "suchý" strúhaný kokos je vlastne sámý tuk...
pozeral som tvoje recepty, máš krásne rcp. prírodné, najmä s makom, ktorý je oveľa zdravší...semo-tamo aj ten kokosový:))))
mesiar50
@jemarlen
Ty si čo doktor ?
Hádam si nemyslíš,že podla tvojích básničiek si tu budeme miešať svoje krémy a pod.
mlsalka
@jamarlen , teeda. to ze aj struhany kokos je samy tuk mi nejak uniklo. :-D nabuduce budem na to mysliet. kokosovy olej ma aj vyhody, ale aj nevyhody. Ako vsetko.
jamarlen
@misalka , nechali sme sa inšpirovať tvjimi receptami a v chladničke sa chladia banánovo- kokosovníkové minitortičky - malá obmena - banán je vymixovaný s avokádom a citrónom a na zahustenie sú použité chia semienka, ktoré nasajú vodu a urobia "želatínovú" konzistenciu.
čakáme bezlepkáčovú návštevu, určite sa zavďačíme.
vďaka aj za ostatné inšpirácie, určite mnohé z nich postupne využijeme.
pá:)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia