Kokosové rožteky

Kokosové rožteky s kávovým krémom

Autor receptu: katarinalucanova

Výborné kokosové rožteky s kávovou plnkou a bielou čokoládou. Rožteky sú bezlepkové, vhodné pre celiatikov.

50
porcií
60 minút
príprava
6 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou do hustej peny približne 10 minút. Odstavíme a necháme vychladiť. Do ešte trochu teplých bielkov vmiešame strúhaný kokos. Cesto si dáme do vrecka s okrúhlou špičkou. Na papier na pečenie nastriekame rožky. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov, rožteky v nej pečieme 6 minút. Rúru vypneme, otvoríme dvierka a ešte 15 minút rožteky dosúšame.
  2. Kým rožky chladnú, pripravíme krém. Cele vajcia s cukrom šľaháme nad parou 15-20 minút. Kto ma kuchynský robot s indukciou - na 100 stupňoch 15 minút a je uvarené. Necháme vychladiť. Do vychladených vajec pridáme instantnú kávu a postupne maslo. Dobre vyšľaháme.
  3. Hotový krém nastriekame na rožteky. Dáme schladiť.
  4. Pripravíme polevu: Čokoládu s Cerou roztopíme nad parou, dobre premiešame. Pridáme instantnú kávu. Rožteky namáčame v poleve. Čokoláda by nemala byť príliš horúca, aby sa nezačal krém na rožtekoch topiť.