Foto: tkatka
Tento zákusok mám najradšej :) Veľmi chutný :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
24 dkg |
|
16 dkg |
|
8 dkg |
|
1 ks |
|
Krém: | |
7 ks |
|
3 lyžice |
|
10 dkg |
|
2 lyžice |
|
25 dkg |
|
|
|
Vrch: | |
7 ks |
|
50 dkg |
|
25 dkg |
|
|
Postup
-
1
Cesto: Zo surovín pripravíme cesto, ktoré necháme odležať 30 minút.
-
2
Rozvaľkáme v hrúbke 5 mm na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska, ktoré dáme na plech a upečieme na 180 °C za 12 minút.
-
3
Takto vyzerajú upečené.
-
4
Kokosový vrch: Bielka s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia.
-
5
Keď je vyšľahané pridáme kokos a opatrne zamiešáme.
-
6
Kokosové cesto dáme do cukrárského vrecka a striekame na vymastený a múkou posipaný plech, a dáme do rúry sušiť na 150 °C za 60 minút.
-
7
Takto vyzerajú vysušené.
-
8
Krém: Žĺtky, vodu, kryštálový cukor dáme variť nad parou, keď je hotový necháme vychladnúť a dáme doň kakao a maslo a vyšľaháme.
-
9
Na vychladnuté kolieska na stred dáme trošku jahodového džemu.
-
10
Okolo džemu striekame cukrárskym vreckom krém, na ktoré potom pôjde kokosový vrch.
-
11
A teraz pospájame kolieska s kokosovým vrchom a jemne pritlačíme.
-
12
Dáme do chladničky. Potom namáčame do čokoládovej polevy do polovice.
zakusky,ale zrejme stoja zato .Videla som tento recept v starej
"Dorke " ,s kolieskami z piskotoveho cesta..tvoj sa mi pozdava
lepsie.....
- v bode 6 máš uvedené: Kokosové cesto dáme do cukrárského vrecka a striekame na vymastený a múkou posipaný plech, a dáme do rúry sušiť na 150 °C za 60 minút.
- už po 10-tich minútach mi ale začali kokosové pusinky rýchlo hnednú. A tak som si pozerala komentáre pod recoptom a odpisuješ pre ,,kovodilo: to vysusene netreba piect a ked to netreba piect kolko to trva vysusit,,
- minule som to robila podla otca, rúru predohreješ na 250 °C dáš do rúry pusinky a pečieš 1-2 minúty potom stiahneš na 50 °C a sušíš 25 minút.
Ako je to teda ? Kokosové pusinky na koľko stupňov a na ako dlho dávaš sušiť ?
ja pečiem kokosové pusinky na 150 st. C cca 13 min. v horúcovzdušnej rúre
Jediný problém som mala s varením krému, nikdy som to tak ešte nerobila a teda som sa nevedela rozhodnúť, či už je krém dosť hustý. Mohla by si pridať fotku, kde je vidno hustotu krému po uvarení, ešte pred pridaním masla? Myslím, že som to odhadla dobre, ale teraz si robím starosti, ako dlho ten môj krém bude trvanlivý, či ich môžem mať v chladničke aj týždeň. Samozrejme zamknuté pred maškrtníkmi.
Až v januári budem robiť túto dobrotu, ak nezabudnem tak odfotím.
Tento krém dlho vydrží ak je chladničky alebo na chladnom mieste a samozrejme ak ti ho nepojedia :)))