Kokosové ježe

renka73 - fotkarenka73, 12. decembra 2012
Kokosové ježe
Foto: renka73

Recept mám od maminky.

8 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
1
25 g
300 g
2 lyžice
1/2 lyžičky
150 ml
Poleva:
1 ks
250 g
100 ml
20 g
Na obaľovanie:




Postup

  1. 1

    Cukor,vajce a Heru vymiešame.Pridáme múku,med,sodu a mlieko.

  2. 2

    Cesto dáme na plech s papierom na pečenie.Pečieme v predhriatej trúbe.Po upečení necháme vychladnúť potom rozkrájame na obdlžničky.

    Kokosové ježe - obrázok 2
  3. 3

    Poleva:Heru,cukor,kakao a mlieko chvíľku povaríme a ešte do teplej polevy namáčame rezy a obaľujeme v kokose.

Diskusia k receptu

medulienka122
renka, vidím, že spĺňaš sľuby, ďakujeme za expresné uverejnenie recpt.,trochu spomaľ, veď sa musíš chystať na oslavu, my počkáme, díky
fany1602
renka dakujem pekne veľmi sa teším že si sem dala aj ostatné receptíky si úžasná!!!ešte raz dakujem!!!
renka73
Rada sa podelím a postupne pošlem všetky recepty čo pekávam.Priateľ sa mi posmieva aby som si otvorila cukráreň alebo piekla na ojendávku :)))))))) a to by ste neverili do 25 rokov som maminke tvrdila,že piecť nikdy nebudem :))
stacy77777
Kokosové ježe sú obľúbený koláčik mojej dcéry, ale do cesta dávam namiesto medu karamel rozpustený vo vode.Vyskúšam aj tvoju verziu.
myalab
mnaaam :) mna zaujali aj tie uliky, recept mas na vareche?
renka73
Uliky pošlem hneď ako budem mať čas..lebo dcérka ma nechce pustiť na PC normálne bojujeme kto skor :))))))
marianne69
...ako decko som ich milovala,mam tiez jeden velmi stary rodinny recept,mozno casom pridam,mas ich pekne:-)...
arokis1
mňamky:-) pamiatka na detstvo,len ja viem trochu iné cesto,pridáva sa karamel, myslím do cesta...a je krehučký aj týždeň:-))
srnkas
Renka, tieto jeze mi piekla jedna Renka;), moja neterka, ktoru vidavam len raz za rok na vianoce. Dakujem za receptik, su vyborne a sladke rovnako ako vsetky moje spomienky na Renku ;)
tatranka
@renka73 už pred rokmi,ma tieto kokosové ježe naučila piecť moja svokra.Deťom veľmi chutili:takže každý rok za určitú dobu boli na Vianočné dni medzi koláčikmi aj ježe.Bol to vďačný zákusok.Bolo ho hodne,bol šťavnatý a dlho mohol stáť.Tvoje ježe sú pekné a úhľadné.
belka2
ja robim podobne, ale kolac este na plechu a teply, polejem touto polevou a posypem kokosom. je vyborny a menej pracny
garanco
Tento recept som mala ako prvý na "ježe", mne veľmi chutil, ale dcéra má radšej tie bez medu, tak pekávame tie druhé (zrovna dnes som jej hovorila, či neurobíme tie medové?, ale vraj nie)...
Máš ich pekné, len sa s chuťou do nich pustiť:-))
havino
aj ja pečiem ježe presne z tohto cesta s jedným vajcom, s medom, tiež ho mám od svokry a iný už ani nevyhľadávam, výborné cestíčko na máčanie v poleve, odporúčam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia