Foto: nikol156
Tento zákusom máme veľmi radi, robievam ho často a samozrejme na vianočnom stole nám ho nemôže chýbať.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
450 g |
|
220 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
3 lyžice |
|
2 ks |
|
1,5 dcl |
|
Čokoláda: | |
200 g |
|
200 g |
|
50 g |
|
5 lyžíc (rum) |
|
5 lyžíc |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Celé vajíčka vymiešame spolu s pr. cukrom, maslom a medom do penista. K mase postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko aby sme dostali trošku tuchšie, ale zato dobre roztierateľné cesto.
- 2
Upečieme cesto na vymastenom a múkou vysypanom plechu až do zlatohneda. Po upečení necháme cesto pri izbovej teplote vychladnúť a popritom si urobíme čokoládu.
- 3
Čokoládu urobíme nasledovne: maslo necháme rozpustiť na miernom ohni, pridáme práškový cukor, kakao, um a mlieko. Masu zohrievame do bodu varu, kým nám nezhustnie.
- 4
Vychladnutý korpus narežeme na kúsky a najprv namáčame do teplej, ale nie horúcej čokolády a nasledovne do kokosovej múčky. Je to veľmi jednoduchý a výborný zákusok na každú príležitosť. Prajem Vám dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ona mala urcite na mysli to ze sa velmi rychlo zjedia lebo su velmi chutne. :D