Kokosové ježe

nikol156 - fotkanikol156, 5. decembra 2011 16:31
Ďalšie recepty »
Kokosové ježeFoto: nikol156

Tento zákusom máme veľmi radi, robievam ho často a samozrejme na vianočnom stole nám ho nemôže chýbať.

8
porcií
10 min
príprava
20 min
na 180 °C

Suroviny

450 g
220 g
50 g
1 ks
3 lyžice
2 ks
1,5 dcl
Čokoláda:
200 g
200 g
50 g
5 lyžíc (rum)
5 lyžíc
250 g
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Celé vajíčka vymiešame spolu s pr. cukrom, maslom a medom do penista. K mase postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko aby sme dostali trošku tuchšie, ale zato dobre roztierateľné cesto.

  2. 2

    Upečieme cesto na vymastenom a múkou vysypanom plechu až do zlatohneda. Po upečení necháme cesto pri izbovej teplote vychladnúť a popritom si urobíme čokoládu.

  3. 3

    Čokoládu urobíme nasledovne: maslo necháme rozpustiť na miernom ohni, pridáme práškový cukor, kakao, um a mlieko. Masu zohrievame do bodu varu, kým nám nezhustnie.

  4. 4

    Vychladnutý korpus narežeme na kúsky a najprv namáčame do teplej, ale nie horúcej čokolády a nasledovne do kokosovej múčky. Je to veľmi jednoduchý a výborný zákusok na každú príležitosť. Prajem Vám dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist