Kokosové ježe

nikol156 - fotkanikol156, 5. decembra 2011
Kokosové ježe
Foto: nikol156

Tento zákusom máme veľmi radi, robievam ho často a samozrejme na vianočnom stole nám ho nemôže chýbať.

8
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

450 g
220 g
50 g
1 ks
3 lyžice
2 ks
1,5 dcl
Čokoláda:
200 g
200 g
50 g
5 lyžíc (rum)
5 lyžíc
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé vajíčka vymiešame spolu s pr. cukrom, maslom a medom do penista. K mase postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko aby sme dostali trošku tuchšie, ale zato dobre roztierateľné cesto.

  2. 2

    Upečieme cesto na vymastenom a múkou vysypanom plechu až do zlatohneda. Po upečení necháme cesto pri izbovej teplote vychladnúť a popritom si urobíme čokoládu.

  3. 3

    Čokoládu urobíme nasledovne: maslo necháme rozpustiť na miernom ohni, pridáme práškový cukor, kakao, um a mlieko. Masu zohrievame do bodu varu, kým nám nezhustnie.

  4. 4

    Vychladnutý korpus narežeme na kúsky a najprv namáčame do teplej, ale nie horúcej čokolády a nasledovne do kokosovej múčky. Je to veľmi jednoduchý a výborný zákusok na každú príležitosť. Prajem Vám dobrú chuť!

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

eva53
pripomenulo mi to bratovu stužkovú mňam
marta5
Robila som ich na Vianoce,sú perfektné-pridávam ešte sekané orechy do cesta.
hubata
V recepte je písané že dlho vydržia, ale recept klame: nevydržia, nedajte sa oklamať!!!!
lidusf
ďakujem za super recept, už ich mám hotové a sú fajnové
elixir
Nikol, včera som týchto ježkov robila podľa Tvojho receptu - teda, piškótu, ako čokoládu som použila polevu Ganache, čo mi zostala po muffinoch.. ale chcem povedať, s tou piškótkou som veľmi spokojná, vynikajúca, ďakujem za skvelý recept. Boli to prvé ježe, čo som robila vôbec. :)
garanco
Tradičné, dobré pečivo. U nás sú na vianočnom stole už desaťročia -:))
fidolena
@nikol156 (6.12.2011 23:25)

ona mala urcite na mysli to ze sa velmi rychlo zjedia lebo su velmi chutne. :D