Kokosové ježe
Autor receptu: nikol156
Tento zákusom máme veľmi radi, robievam ho často a samozrejme na vianočnom stole
nám ho nemôže chýbať.
8 porcií |
10 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Celé vajíčka vymiešame spolu s pr. cukrom, maslom a medom do penista. K mase postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko aby sme dostali trošku tuchšie, ale zato dobre roztierateľné cesto.
- Upečieme cesto na vymastenom a múkou vysypanom plechu až do zlatohneda. Po upečení necháme cesto pri izbovej teplote vychladnúť a popritom si urobíme čokoládu.
- Čokoládu urobíme nasledovne: maslo necháme rozpustiť na miernom ohni, pridáme práškový cukor, kakao, um a mlieko. Masu zohrievame do bodu varu, kým nám nezhustnie.
- Vychladnutý korpus narežeme na kúsky a najprv namáčame do teplej, ale nie horúcej čokolády a nasledovne do kokosovej múčky. Je to veľmi jednoduchý a výborný zákusok na každú príležitosť. Prajem Vám dobrú chuť!