Kokosové ježe

Autor receptu: nikol156

Tento zákusom máme veľmi radi, robievam ho často a samozrejme na vianočnom stole nám ho nemôže chýbať.

8
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajíčka vymiešame spolu s pr. cukrom, maslom a medom do penista. K mase postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko aby sme dostali trošku tuchšie, ale zato dobre roztierateľné cesto.
  2. Upečieme cesto na vymastenom a múkou vysypanom plechu až do zlatohneda. Po upečení necháme cesto pri izbovej teplote vychladnúť a popritom si urobíme čokoládu.
  3. Čokoládu urobíme nasledovne: maslo necháme rozpustiť na miernom ohni, pridáme práškový cukor, kakao, um a mlieko. Masu zohrievame do bodu varu, kým nám nezhustnie.
  4. Vychladnutý korpus narežeme na kúsky a najprv namáčame do teplej, ale nie horúcej čokolády a nasledovne do kokosovej múčky. Je to veľmi jednoduchý a výborný zákusok na každú príležitosť. Prajem Vám dobrú chuť!